Türkiye (Son Dakika) Suç üstü yakalandı, sebest bırakıldı

Suç üstü yakalandı, sebest bırakıldı

Paylaş
Suç üstü yakalandı, sebest bırakıldı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, bir otomobilden kadın el çantası çaldığı öne sürülerek kaçmaya çalışan M.R., (35) polis tarafından yakalandı. 7 suçtan sabıkası bulunan M.R., nöbetçi savcı tarafından serbest bırakıldı

Olay, bugün saat 19.00 sıralarında Çıldır Mahallesi Hasan Işık Caddesi’nde meydana geldi. Pazar alışverişini tamamlayarak park halindeki 48 M 8151 plakalı otomobile arkadaşıyla binen B.E.U. (28) dostlarını gördü.

Dostları ile konuşmak için arkadaşıyla otomobilden dışarı çıkarak karşı kaldırıma geçti. Bu sırada kaldırımda yürüyen M.R. otomobilin açık olan ön yolcu penceresinden elini uzatarak el çantasını alarak koşar adımlarla kaçmaya başladı. Olayı görenler durumu otomobil sahiplerine ve polise bildirdi. Bu sırada olayın meydana geldiği mahallede evi bulunan Marmaris Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Büro Amiri Niyazi Demirkaya, telsizden anonsu duyarak dışarı çıktı. Bir kişinin koşarak kaçtığını ve arkasından iki kişinin "hırsız var" diyerek kovaladığı gördü. Yaşanan kovalamaca sonunda şüpheli M.R., boş bir arazide kadının el çantasıyla yakalandı. Gelen sivil asayiş ekipleri, M.R.’yi ekip otosuyla Çarşı Polis Merkezi’ne getirdi.

B.E.U., Çarşı Polis Merkezi’nde yapılan yüzleştirmede M.R.’yi teşhis ederek şikayetçi oldu. El çantasını teslim alan B.E.U., içinden bir şey çalınmadığını söyledi. M.R.’nin yanında taşıdığı sırt çantasında yapılan incelemede giyim eşyaları yanı sıra tornavida ve pense çıktı. Polis, MOBESE kameralarında yaptığı incelemelerde M.R.’nin açık bırakılan otomobil penceresinden elini uzatarak konsoldan el çantasını çaldığını tespit etti.

M.R., verdiği ifadesinde üzerine atılan suçlamaları kabul etmedi.

Sabah otobüsle günü birlik geldiği öğrenilen M.R.’nin yapılan sicil taramasında küçük yaşta çocuğa cinsel istismar, cinsel istismar, uyuşturucu madde kullanmak-satmak ve hırsızlık suçlarından 7 tane sabıkası olduğu tespit edildi. Marmaris Devlet Hastanesi’nde doktor raporu alınan M.R.,’nin evrakları elden gönderilerek Nöbetçi Savcı talimatıyla serbest bırakıldı. Şüphelinin serbest bırakıldığını öğrenen B.E.U. ve arkadaşı yaşananları isyan ederek "Her şey şaka gibi" dedi. B.E.U. ifadesi ardından arkadaşı ile otomobillerine binerek uzaklaştı.

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), (DHA)

Haberin Devamı