Yaşam Suça karşı müzikle mücadele

Suça karşı müzikle mücadele

Paylaş
Suça karşı müzikle mücadele

Adana'da İmamoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü dezavantajlı çocukların suça sürüklenmesini önlemek amacıyla 'Elinde Saz Dilinde Söz Olsun' sloganıyla uygulamaya koyduğu projede, çocuklar müzik eğitimi almaya başladı

İmamoğlu Kaymakamlığı’nın desteğiyle proje hazırlayan İmamoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede suça sürüklenme ihtimali olan dezavantajlı 30 çocuğu bir araya getirip, müzik grubu oluşturdu. İmamoğlu İlçe Kaymakamı Savaş Ünlü, bu çocuklara, bağlama, kaval, darbuka, zurna, ney ve davul gibi müzik estrümanları hediye etti.

Haberin Devamı

2013'DE GÖSTERİ VAR

Proje sayesinde çocukların hayatının değişeceğini söyleyen Kaymakam Savaş Ünlü, "Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Görevlerinin arasında suçla mücadele etmek kadar, suçu önlemek de bulunan polisimiz hazırladığı proje sayesinde geleceğimiz olan gençlerin sosyal ve kültürel anlamdaki boşluğunu dolduracak. Belki de gelecekte çok büyük müzisyenlerin yetişmesine vesile olacak. Projeye emeği geçen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

Müzik öğretmenlerinden şan, Halk Eğitim Merkezi eğitmenlerinden de halk oyunları kursu almaya başlayan çocuklar, öğrenecekleri şarkıları ilk olarak 2013 yılında düzenlenecek konserle ilçe halkına sunacak.

DHA