Gündem 'Suçlamalar insafsız ve çok acımasız'

'Suçlamalar insafsız ve çok acımasız'

Paylaş
'Suçlamalar insafsız ve çok acımasız'

'Suçlamalar insafsız ve çok acımasız'

4 Nisan Deniz Şehitlerini Anma Günü’nde İstanbul Beşiktaş’taki Barbaros Hayrettin Paşa Anıtı’nda bir araya gelen emekli Deniz Kuvvetleri mensupları ve yakınları, Ergenekon ve Balyoz Darbe Planı kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanan denizcilere destek verdi.

Haberin Devamı

Anıta, arkadaşlarının masumiyetine inandıklarının simgesi olarak beyaz, mevcut durumu kınadıkları için de siyah çelenk bırakan denizciler, suçlamaları ‘ahlaktan yoksun’, ‘acımasız’ ve ‘insafsız’ olarak nitelendirdi.

VATAN SAĞOLSUN DEDİLER

4 Nisan Deniz Şehitleri Günü’nün 5 yıl öncesine kadar Dumlupınar Denizaltısı’nda şehit olan 81 askerin anısına yapıldığını hatırlatan emekli Koramiral Atilla Kıyat şöyle konuştu: “Biz bugün deniz şehitlerimizi tekrar anma ihtiyacı duyduk. Çünkü onlar 60 yıla yakın bir zaman önce ‘vatan sağolsun’ diyerek bir denizaltı içinde öldüler. Onların torunları ise bugün bir denizaltı içinde yüzlerce ilköğretim öğrencisini havaya uçurmaya teşebbüs etmekle suçlanıyorlar.”

Haberin Devamı

Etkinliğe, hakkında Ergenekon’dan yakalama kararı çıkınca intihar eden Deniz Yarbay Ali Tatar’ın eşi, ağabeyi ve ablası da katıldı.