Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Suçlu olan hormonlar
HABERİ PAYLAŞ

Suçlu olan hormonlar

Haberin Devamı

Mastürbasyon yapmak normal bir davranış, söylenildiği gibi körlüğe neden olmuyor. Ergenlikteki sivilcelerin sebebi ya da sonucu değil. O yaşlarda hormonlarda değişiklik oluyor, bu yüzden sivilce çıkıyor. Yani suçlu mastürbasyon değil, hormonlar

SORU: Erken boşalıyorum

32 yaşındayım, erken boşalıyorum. İlişkiye başladıktan sonra 5 saniye içinde boşalıyorum. Ama ikinci birleşmede erken boşalma sorunu yaşamıyorum. Ne önerirsiniz?

CEVAP Bu durumda bir sorununuz olmadığını düşünebilirsiniz. İkinci birleşmeyi yapabildiğiniz ve bunda erken boşalma sorununuz olmadığına göre herhangi bir tedaviye de ihtiyacınız yok demektir. Eğer erken boşalma olmadan tek bir ilişki yaşamak istiyorsanız sizin durumunuzda önceden bir boşalma sağlamak erken boşalmayı engellemek için yeterli olacaktır. Bu şekilde hallolan bir sorun için ilaç kullanmaya da gerek yok.

SORU: Cinsel sorunlarım var

50 yaşındayım. 2 kere evlendim. İkinci evliliğimden önce aktif cinsel hayatım vardı. Şimdi yeterince sertleşmiyor ve erken boşalıyorum. Üroloğa gittim, sorunun psikolojik olduğunu söylediler. O haplardan kullandım, yararı olmadı. Yeniden evlenmeyi düşünüyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP 50 yaş günümüzde olgunluk çağı olarak kabul edilmekte olup cinsel isteksizliğinizin tedavi edilebilir ve tedavi edilmesi gerekli bir durum olduğunu düşünüyorum. İmpotans tedavisi multidisipliner yani birden çok tıbbi branşı ilgilendiren bir konudur. Bu rahatsızlık için bir üroloji uzmanı ile görüşüp netice alamadınızsa bu konu ile özel olarak ilgilenen bir androloji uzmanına başvurmalısınız. Henüz ülkemizde resmen bir alt dal olarak tanınmasa da androloji impotans (sertleşme sorunları) ve infertilite (kısırlık) konularında yoğunlaşmayı sağlayan ürolojinin bir yan dalıdır. Günümüzdeki ileri tanı ve tedavi yöntemleri ile sizinkine benzer sorunların tamamına yakınını başarı ile tedavi edebilmekteyiz.

SORU: Cinsel organı çok küçük

Oğlum 13 yaşında ama penisi 3 yaşındaki bir çocuğunki kadar. Bunun bir tedavisi var mı? CEVAP Her çocuğun büyüme ve gelişmesi olduğu gibi cinsel organ gelişimi ve ergenliğe giriş dönemi de önemli farklılıklar gösterebilir. Bir gelişme bozukluğu olduğu taktirde vaktinde durum fark edilirse uygun vakalarda tedavi ile durumu düzeltmek mümkündür. Bu durum ile biz üroloji uzmanları ilgilenmekteyiz.

SORU: Sperm sayım artar ya da azalır mı?

3 yıllık evliyim ve 15 gün önce çocuğum oldu. Doktora gittim, sol tarafta varikosel tespit edildi. Sperm sayısı 2 milyondu. Her safhada bir, iki canlı hücre görüldü. Varikosel ameliyatı sonrası sperm sayısında azalma ya da artma olur mu? CEVAP Bu sayılar ile çocuk sahibi olmanız büyük şans. Varikosel zamanla sperm sayılarını azaltarak kısırlık sebebi olur. Tekrar çocuk sahibi olmak istiyorsanız size mikrocerrahi varikosel ameliyatı öneririm. Bu konuda deneyimli bir üroloji-androloji uzmanına veya bir üniversitenin üroloji kliniğine başvurunuz

Sıradaki haber yükleniyor...
holder