Beden Sağlığı Suçluluk duygusu tarihe karışacak!

Suçluluk duygusu tarihe karışacak!

Paylaş
Suçluluk duygusu tarihe karışacak!

Kalp hastalıklarıyla savaşan ve sağlık açısından başka önemli faydaları olan süper çikolata, beş yıl içinde çikolata tutkunlarıyla buluşabilecek

Bilim insanlarının kakao ağacının genetik kodunu çözme yönündeki araştırmalarında sonuca ulaşmalarının ardından, yedikten sonra suçluluk duyulmasına gerek kalmayacak ve hatta doktorlar tarafından tavsiye edilebilecek çikolata yakında raflardaki yerini alacak.

Şekerleme devi Mars ile çalışan araştırmacılar, Theobroma kakoa ağacının gen haritasını çıkardı. Böylece kakao çekirdeklerinin sağlığa yararlı yönlerinden faydalababilmeyi umuyorlar.

Bilim insanlarının ağacın genetik şifresini çözmeleri iki yıllarını aldı. Şimdi bu bilgiyi, çikolata üretiminde kullanılan kakao çekirdeklerinin besin değerini, tadını ve kalitesini geliştirmek üzere kullanmayı amaçlıyorlar. Çekirdeklerdeki flavonol olarak tanımlanan ve flavin ihtiva eden proteinlerin düzeyini artırabileceklerini düşünen bilim insanları, çikolatayı çok daha faydalı hale getirebilmeyi umuyor.

Yapılan araştırmalarda flavonolların kan akışını düzenlediği ve kardiyovasküler sistem üzerinde önemli faydaları olduğu belirlenmişti. Genetik kodu elde eden bilim insanları bu faydayı artırarak çikolatayı insan sağlığı için vazgeçilmez bir besin haline getirmeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı