Gündem Suçu çok büyük

Suçu çok büyük

Paylaş
Suçu çok büyük

Muğla'da Dr. Naki Bulut, jandarma ve infaz koruma memurları odadan çıkmayınca hükümlüyü muayene etmedi

Başka doktor baktı Muğla E Tipi Cezaevi’nde hükümlü olarak yatan Erkan Kaya (28), 5 Ocak 2010 tarihinde jandarma ve infaz koruma memurlarının eşliğinde muayene için Muğla Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniği’ne getirildi.

Haberin Devamı

Genel Cerrah Dr. Naki Bulut, hasta haklarını gerekçe göstererek muayene sırasında jandarma ve infaz koruma memurlarının odadan çıkmasını istedi. Kolluk kuvvetleri odadan çıkmayınca Dr. Naki Bulut, Erkan Kaya’yı muayene etmedi. Nakil aracıyla cezaevine geri götürülen hükümlü ertesi gün tekrar hastaneye getirilerek başka bir doktora muayene ettirildi.

‘Küçük bir kayıp’

Cezaevi Savcısı Altan Ünlü, cezaevi aracının iki kez hastaneye sevk yapmak zorunda kaldığını belirterek inceleme başlattı. Yapılan hesaplama sonucunda, 9 lira 60 kuruş yakıt harcandığı ve 9 lira 60 kuruş da amortisman gideri olduğu belirlendi. Savcı Ünlü, Dr. Naki Bulut’un devleti toplam 19 lira 20 kuruş zarara uğrattığı ve görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Muğla Tabip Odası Başkanı olan Dr. Naki Bulut kendisini şöyle savundu: “İnsan ve hasta haklarını ihlal eden bir devletin hekimi olacağıma, devletin 19 lira 20 kuruş zarar etmesine neden olmak, devletimizin onuru dikkate alındığında daha küçük bir kayıp. Hekimlik meslek etik kurallarına aykırı davranamazdım.”

Ahmet BAYRAK/DHA