Sucuğun efendisi Vedat Bey!

65 yıllık geleneği geçtiğimiz Nisan ayından bu yana Vedatbey Sucukları markasıyla sürdüren markanın kurucusu Vedat Yanturalı Balıkesir’de gerçekleştirdiği üretimini bugün tüm Türkiye geneline yaymayı başardılar...

21 Temmuz 2018, Cumartesi 00:14
A A

Türkiye’de işlenmiş et ürünleri arasında en çok tercih edilen ürün sucuk... Ülkemizde de bu talebi karşılayabilmek adına büyük ve küçük ölçekli çok sayıda sucuk üreticisi yer alıyor. Ancak Balıkesir’de kurulan Vedatbey Sucukları, sucuk üretiminde rakiplerine kıyasla ezber bozuyor. 65 yıllık geleneği geçtiğimiz nisandan bu yana Vedatbey Sucukları markasıyla sürdüren markanın kurucusu Vedat Yanturalı, piyasaya 1953’te babasının kurduğu Yanturalı Sucukları ile adım attıklarını, şimdi ise aynı katite ve lezzet ile üretime Vedatbey Sucukları adıyla devam ettiklerini söylüyor. Vedat Bey, “Sucukların formulünü rahmetli babam Mehmet Yanturalı ve rahmetli ağabeyim İsmail Yanturalı’nın ardından 1999’dan bugün tek bilen benim” dedi.

LEZİZ TÜYOLAR

Markasını ve ürünlerini anlatan Vedat Yanturalı müşterilerine önemli tüyolar verdi, “Ürettiğimiz sucuğu hiç yağ kullanmadan kısık ateşte fırında, ocakta, tost makinesinde, mangalda rahatlıkla pişirerek harika bir lezzet yakalayabilirsiniz” dedi. Baharatlı lezzet formullerini de açıklayan Vedat bey, şunları söyledi: “Et tedariğini sadece Balıkesir’den gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar asla ithal et kullanmadık. Üretimimiz sadece sucuk özelinde olduğu için karkas bir etin bonfile ve antrikot kısmı da dahil olmak üzere tüm parçalarını sucukta kullanıyoruz. Sucuklarımızda aynı zamanda manda eti de kullanıyor olmamız tadını özel kılan unsurların başında geliyor.”


SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

;