Dünya Suçum kadın olmak

Suçum kadın olmak

Paylaş
Suçum kadın olmak

Zina yaptığı gerekçesiyle taşlanarak öldürülme cezasına çarptırılan Sakine Aştiyani, “Suçlamalar yalan. Zina yapan erkekler hapse bile atılmıyor. Benim suçum kadın olmak” dedi

Katile idam yok

Haberin Devamı

İran’da zina yaptığı gerekçesiyle recm (taşlanarak öldürülme) cezasına çarptırılan Sakine Muhammedi Aştiyani, cezaevinden İngiliz Guardian gazetesine gizlice ulaştırdığı mülakatta, Tahran yönetiminin kendisini ‘kadın olduğu için idam edeceğini’ söyledi. Sakine, “Zinadan suçlu bulundum ama cinayet suçlamasından aklandım. Kocamı öldüren adam ise idama mahkum edilmedi” dedi. İranlı üst düzey bir yargı yetkilisi, Sakine’nin “iki kez zina yapmaktan ve kocasını öldürmek için komplo kurmaktan suçlu bulunduğunu” söylemişti.

‘Gizlice öldürecekler’

Sakine, İranlı yetkililerin bu konuda yalan söyleyerek uluslararası kamuoyunu oyalayıp kendisini gizlice idam etmeyi planladığını öne sürdü. Sakine Aştiyani kendisinin idama mahkum edilmesini şöyle açıkladı: “Nedeni çok basit. Çünkü ben bir kadınım. Bu ülkede kadınlara istedikleri her şeyi yapabileceklerini düşünüyorlar. Onlar için zina cinayetten daha büyük bir suç. Ama zinanın da hepsi bir değil. Bir adam zina yaparsa hapse bile atılmayabilir ama aynı şeyi bir kadın yaparsa bu dünyanın sonu olur. Bu ülkede kadınların kocalarından boşanma hakkı bile yok.” Dünya genelinde kendisi için kampanya yapanlara da teşekkür eden Sakine, dünyaya “Beni oğlumun önünde taşlamalarına izin vermeyin” diye seslendi.

Haberin Devamı