Gündem Suçüstü yakalandılar

Suçüstü yakalandılar

Paylaş
Suçüstü yakalandılar

Suçüstü yakalandılar

Antalya’nın Alanya ilçesinde, bir iş yerini soymaya kalkıştıkları bildirilen 5 kişiden 4’ü, vatandaşların durumu fark ederek polise bildirmesi üzerine yakalandı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, R.A. (35), M.T. (33), B.A. (34) ve M.U. (35) ile kimliği henüz belirlenemeyen kişi, Antalya’dan kiralandığı belirlenen 07 GN 691 plakalı otomobille Alanya’ya gelerek Saray Mahallesi Sugözü Caddesi’ndeki toptan gıda işi yapan bir iş yerini soymaya kalkıştı. R.A. ve M.T, iş yerinin önünde telefonla konuşur gibi yaparak etrafı gözetlerken, diğer üç kişi, ellerinde levyeler ve penselerle iş yerinin kilidini açmaya çalıştı.
Bu sırada yoldan geçen bir vatandaş, durumdan şüphelenerek, cep telefonundan polisi arayıp ihbarda bulundu. Vatandaşın, polisi aradığını tahmin eden zanlılar, polis gelmeden olay yerinden kaçarken, kilidin zorlandığını gören polis, Antalya ve çevre ilçelerle temasa geçerek, ihbarcı vatandaşın verdiği araç plakasını bildirdi. Antalya’nın Aksu ilçesinde görülen zanlıların bulunduğu araç, yaşanan kısa bir kovalamacanın ardından polis tarafından yakalandı.

Haberin Devamı

Zanlılar, Alanya polisine teslim edilirken, zanlıların bulunduğu araçta, soyulması planlanan iş yerinin kasasını koymak üzere bir bavul ile levye, pense, makas ve cımbız gibi çok sayıda alet ele geçirildi.

Aksu’ya gelmeden önce araçtan indiği tespit edilen bir kişinin kimliğinin henüz belirlenemediği, yakalanan zanlıların hırsızlık suçundan sabıkalı olduğu kaydedildi.

Emniyet yetkilileri, zanlıların, soymaya kalkıştığı iş yerinin kasasında çok miktarda para, çek ve senet olduğunun belirlendiğini de bildirdi.
Zanlıların, karakoldaki işlemleri sürüyor.