Bilim - Teknoloji Sudan Etkilenmeyen Hoparlör
Paylaş
Sudan Etkilenmeyen Hoparlör

Elektronik cihazların yumuşak karnı olarak nitelendirilen ses üniteleri (buzzer) için bu durum yakın bir zamanda değişecek gibi görünüyor.

Ülkemizde suya dayanıklı telefonların pek ilgi gördüğü söylenemez. Avrupa pazarı için de neredeyse aynı durum geçerli. Ancak Japonya başta olmak üzere birçok Uzak Doğu ülkesinde bu konu farklı bir boyutta. Zira bu bölgede piyasaya sürülen üst düzey akıllı telefonlarda dahi en azından belirli bir orana kadar su geçirmezlik aranan bir özellik.Buradan hareketle ses sistemleri üzerine çalışmalar yapan Murata isimli bir firma, sudan etkilenmeyen dünyanın en ince hoparlörünü duyurdu.

Haberin Devamı

Sadece 0.9 mm inceliğindeki bu buzzer mekanik stres olarak adlandırılabilen piezoelektrik kullanılarak üretilmiş. Su geçirmeyen ve dahası su ile temas ettiğinde dahi performansında hiçbir kayba uğramayan hoparlörler, geleneksel buzzerlardan üzerine kaplanan bir manyetik film ile ayrılıyor. Şimdilik sadece cep telefonları için üretilen buzzerlarda kullanılan bu teknoloji 16 inçe kadar olan güçlü hoparlörlerde de kullanılabilmekteymiş. Firma üretilen ilk buzzerları Japonya'da kısa bir süre içersinde 250 Japon yeni yani 4.25 TL fiyat ile piyasaya sürmeyi düşünüyor.

Bugüne kadar sulu kazalar nedeni ile kullanılmaz hale gelen telefonunuz oldu mu? Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı