Siyaset Süheyl Batum'un başörtüsü açıklamasına tepki
Paylaş
Süheyl Batum'un başörtüsü açıklamasına tepki

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un başörtüsüyle ilgili sözlerini eleştirerek, "Süheyl Batum moda açılımı yapmak istiyorsa kendi başını örtsün. Çeksin elini Müslüman kadının örtüsünden" dedi.

Bayraktutar, yaptığı yazılı açıklamada, Batum’un "Başörtüsü moda olarak takılırsa sorun olmaz" açıklamasını kınadı.

Haberin Devamı

"Müslüman kadının kimliği olan başörtüsünün Allah’ın emri, Kur’an’ın hükmü" olduğunu belirten Bayraktutar, Kur’an’da emirlerin kesin bir dille ifade edildiğini, Batum’un konuşmasının örtüye ve dine karşı düşmanlığından olduğunu iddia etti. Bu tutumun aynı zamanda insan haklarına ve inanç özgürlüğüne de aykırı bir yaklaşım olduğunu belirten Bayraktutar, "Batum’u şiddetle kınıyor, istifaya davet ediyoruz. Batum, moda açılımı yapmak istiyorsa kendi başını örtsün. Çeksin elini Müslüman kadının örtüsünden" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Anayasa değişikliği referandumundan önce sık sık ’başörtü sorununu biz çözeriz’ dediğini belirten Bayraktutar, "Kılıçdaroğlu önce CHP içindeki başörtü düşmanlarını çözsün" değerlendirmesine yer verdi.

Haberin Devamı

CHP’nin başörtü konusunda hazırladığı belirtilen rapora da değinen Bayraktutar, "CHP’nin derdinin, var olan sorunu çözmek değil sulandırmak" olduğunu ileri sürdü.