Gündem Süheyla öldüğüyle kaldı

Süheyla öldüğüyle kaldı

Paylaş
Süheyla öldüğüyle kaldı

14 yaşındaki liseli Süheyla kapağı açık bırakılan rögar çukuruna düşüp ölmüştü. Dava 6 yıl sürdü. Olayda ihmali görülen 4 belediye görevlisine 3'er ay 22'şer gün hapis cezası verildi. Cezalar ertelendi. Acılı aile isyan etti

Olay, Antalya’da 15 Kasım 2004’te meydana geldi. O gün yağmur yağıyordu. Serik Lisesi öğrencisi Süheyla Yöntem (14) yolda yürürken kapağı açık bırakılan rögar çukuruna düştü. Kanalizasyona sürüklenen Süheyla boğularak öldü. Ailenin şikayetiyle Kepez Belediyesi yöneticileri İsmail Serinkaya, Ali Akpınar, Muslan Gülfidan ve Turan Çakmak’a dava açıldı.

Haberin Devamı

4 belediye görevlisi ‘dikkatsizlik sonucu ölüme neden olmak’tan 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılandı. Savcı “Bu kişiler, rögarı denetlemekle yükümlü olmalarına rağmen görevlerini yapmamıştır” dedi. Son bilirkişi raporunda ise sanıkların 8’de 1 oranında kusurlu olduğu bildirildi.

Olayla ilgili olarak bir süre önce suçlanan ASAT (Antalya Su İdaresi) yöneticileri ise zaman aşımı nedeniyle yargılanamadı. 6 yılın sonunda mahkeme 4 belediye görevlisine 3’er ay 22’şer gün hapis cezası verdi. Cezalar ertelendi. Süheyla’nın anne-babası Hatice ve Bünyamin Yöntem “Kızımızın canının bedeli bu mu?” diyerek isyan etti. Ağlayan anne-baba karara Yargıtay’da itiraz edecek.

Teslime TOSUN/DHA