Siyaset Suikast alarmı!
Paylaş
Suikast alarmı!

Ankara'da bir ihbar daha geldi, suikast alarmı verildi!

“İkİ hafta içinde bir devlet görevlisi suikaste kurban gidecek” ihbarının ardından bir ihbar daha gelince Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için alınan güvenlik önlemleri dün daha da artırıldı.

Haberin Devamı

Vatan gazetesinin haberine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait bomba yüklü sivil kamyonu ihbar eden “mehmetali” rumuzlu muhbir, geçen hafta “iki hafta içinde büyük bir devlet görevlisi suikaste uğrayacak” ihbarıyla Emniyeti ayağa kaldırdı. Ardından ismi açıklanmayan bir kişi bu kez “Hedefte Erdoğan var” ihbarında bulununca Emniyet ve Başbakan’ın korumaları alarma geçti.

ABD Başkanı Barack Obama’nın Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geldiği gün uygulanan güvenlik önlemleri bu kez de Başbakan Tayyip Erdoğan için hızla devreye sokuldu. Meclis dışında içinde polis kademeli yeni bir barikat oluşturuldu. Başbakan Erdoğan’ın geçiş yapacağı Meclis Şeref Holü ve muhalefet kulisi tedbir olarak boşaltıldı. Şehir dışından gelen bazı gruplar, kalabalık olduğu ve güvenlik zaafiyeti yaratabileceği gerekçesiyle Meclis’e alınmadı.

‘İki hafta içinde bir devlet görevlisi suikasta kurban gidecek’ ihbarının ardından yeni bir ihbar daha gelince Başbakan için dün görülmemiş güvenlik önlemleri alındı

TSK’ya ait bomba yüklü kamyonu ihbar eden “mehmetali” rumuzlu muhbir geçen hafta “İki hafta içinde büyük bir devlet görevlisi suikasta uğrayacak” ihbarıyla Emniyet’i ayağa kaldırdı. Ardından ismi açıklanmayan bir kişi “Hedefte Erdoğan var” ihbarında bulununca Başbakan’ın korumaları alarma geçti.

Obama önlemleri

Obama’nın Meclis’e geldiği gün uygulanan güvenlik önlemleri hızla devreye sokuldu. Meclis dışında ve içinde polis kademeli barikat oluşturdu. Başbakan’ın geçiş yapacağı Meclis Şeref Holü ve muhalefet kulisi boşaltıldı. Şehir dışından gelen bazı gruplar kalabalık olduğu gerekçesiyle içeri alınmadı.

Haberin Devamı

Bakan Atalay doğruladı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a suikast iddiasıyla ilgili olarak, "Böyle bir ihbar geldi ama önemli görmemek gerekir" dedi.