Türkiye (Son Dakika) Suikast timi ramak kala çökertildi

Suikast timi ramak kala çökertildi

Paylaş
Suikast timi ramak kala çökertildi

Suikast timi ramak kala çökertildi


?Nişantaşı’nda 3 ay önce öldürülen Vedat Şahin’in intikamını almak üzere saldırı hazırlığında oldukları iddia edilen 16 kişiden 3’ünün tutuklandığı bildirildi. Şahin’in suikast timi son anda çökertilirken, operasyonda ele geçirilen silahlar basına gösterildi. Organize suç örgütü lideri Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin, Nişantaşı’nda geçtiğimiz yıl Aralık ayında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetin ardından Şahin’in adamları oldukları ileri sürülen şüphelilerin intikam için hazırlık yaptığını tespit eden ekipler, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Aralarında Şahin’in oğlu Erkan Şahin’in de bulunduğu suikast timini adım adım izleyen ekipler, hazırlıkların tamamlanması ile birlikte harekete geçti. İstanbul ve Samsun’da 20 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenleyen ekipler, 2 kaleşnikof marka tüfek, 1 pompalı tüfek, 13 değişik çap ve markalarda tabanca, bu tabancalara ait çok sayıda mühimmat, 1 pompalı av tüfeği, 2 çelik yelek, sahte polis kimliği ile 10 gram uyuşturucu madde ele geçirdi.

Suikast girişiminden hemen önce yakalanan şüpheliler ele geçirilen silahlarla birlikte Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Burada sorguları tamamlanan şüphelilerden 5’i savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı. Ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden 8’i mahkemece salıverildi. 2 şüpheli adli kontrol kaydıyla serbest bırakılırken, geri kalan 3 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı