Ekonomi Şükrü Ayyıldız: İşçinin tazminatı bankada toplansın

Şükrü Ayyıldız: İşçinin tazminatı bankada toplansın

Paylaş
Şükrü Ayyıldız: İşçinin tazminatı bankada toplansın

Şükrü Başkan; “İşten ayrılmalarda hep sorunlar yaşanır. İşveren; işçinin aylığıyla birlikte, aylık tazminatını da bankaya yatırırsa sorun kalmaz” dedi

PARALARI DIŞARI GİDİYOR


Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız; 16 yıldır bu görevde. Şükrü Bey aynı zamanda 31 yıldır da Marmaris Esnaf Odaları Başkanlığı’nı yapıyor. Muğla’da Şükrü Başkana bağlı 35 oda, 40 bine yakın da aktif üye var. Şükrü Ayyıldız’a esnafın işlerini soruyoruz : “7-8 yıl önce çok iyiydi. Büyük marketler ve zincir mağazaların mahalle aralarına kadar girmeleri bizi etkiledi. Çoğu yabancı kaynaklı olan büyük mağazaların kazandığı paralar dışarı gidiyor. ” diyor.


SORUNUN ÇÖZÜMÜ KOLAY


Şükrü Başkan: “Hükümetimizden ricam şu; Devletin sağladığı krediler, bankalardan verilmiyor. Çünkü esnafın geçmiş yıllardan bir çeki veya senedi geri dönmüştür. Bir kereye mahsus sicil affı çıkarılsın, inanıyorum ki esnafın önü açılacaktır. Her esnaf yanına 2-3 eleman daha alacaktır” dedi. Şükrü Ayyıldız’ın bir de önerisi var. “Bir yasa çıkarılsın, işçinin bankaya yatan maaşının yanı sıra, iş veren ayrıca aylık tazminatını da yatırsın. İşçi emekli olunca veya işten çıkarılınca, mahkemelerle uğraşacaklarına bankadan toplu tazminatını alır. İşveren de toplu para ödemek ve bu yüzden iflas etmek külfetinden kurtulur” dedi.

Haberin Devamı