Futbol Şule Çet soruşturmasında flaş gelişme
Paylaş
Şule Çet soruşturmasında flaş gelişme

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, üniversite öğrencisi Şule Çet’in Ankara’da bir plazanın 20. katından düşerek ölmesine ilişkin yürütülen soruşturmalar kapsamında şüpheliler Çağatay A. ve Berk A.’nın gözaltına alındığını açıkladı. Sulh Ceza Hakimliği’nde yaklaşık yarım saat sorgulanan şüpheliler Çağatay Aksu ile Berk A. tutuklanarak cezaevine gönderildi

Soruşturma kapsamında elde edilen yeni deliller ile tekrardan gözaltına alınan 2 şüpheli, "cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Haberin Devamı

Savcılığın talebini yerinde görmeyen Hakimlik, şüphelilerin serbest bırakılmasına karar verdi. Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı, Çet üzerinde yapılan otopsinin raporunu savcılığa gönderdi.

İKİ ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Sulh Ceza Hakimliği’nde yaklaşık yarım saat sorgulanan şüpheliler Çağatay Aksu ile Berk A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, soruşturma kapsamında olay günü Çet ile birlikte olan Çağatay A. ile Berk A.’nın tekrardan gözaltına alındığını belirtti.

Açıklamada “Ankara Grup Başkanlığının düzenlemiş olduğu rapor içeriğinden Çet’in tecavüze uğrayıp uğramadığının ve kesin ölüm sebebinin tespiti için elde edilen veriler ve dosya, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderilerek ilgili ihtisas dairesinden bu konuda rapor istenmesine karar verildi.

Haberin Devamı

Yeni delilleri değerlendiren soruşturmayı yürüten savcı, şüphelilerin tekrardan gözaltına alınmasına karar verdi. Öözaltına alınan şüpheliler, ‘cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘cinsel saldırı’ suçlarından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi” denildi.

NE OLMUŞTU?

Gazi Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Tekstil Tasarımı 2. sınıf öğrencisi Şule Çet, yanında çalıştığı Çağatay A. ile 28 Mayıs tarihinde buluştuğu Çağatay A.’ya ait Çankaya ilçesindeki bir plazanın 20. katındaki ofisten gece saat 04.00’da düşerek ölmüştü. Olayın ardından soruşturma başlatıldı.

TIRNAK ALTINDA ŞÜPHELİNİN DNA’SINA RASTLANDI

Soruşturma dosyasına giren otopsi raporunda Çet’in ölümünden önce ters ilişkiye zorlandığına dair bulgular yer aldı. Ayrıca Çet’in 9 parmağının tırnak altında bir erkeğe ait dokular (deri kalıntısı) ve DNA bulguları tespit edildi. Çet’in kanında “Uyumayı tetikleyen uyarıcı madde” ile vücudunda boğuşma izlerine de rastlandı. Erkeğe ait doku örnekleri ve DNA bulgularının ise Çağatay A.’ya ait olduğu belirlendi.

Çet’in düştüğü ofisteki 25 ayrı noktada da parmak izi çalışması yapıldı. Yapılan kriminal incelemenin ardından soruşturma dosyasına gönderilen

Olay Yeri İnceleme Raporu’nda Çet’in 3 farklı yerde (bir gazoz kapağında, çalışma ofisi masasında ve sehpada) parmak izi belirlendi. Çet’in düştüğü 1.20 santimlik pencerenin camında, pervazında ve çerçevesinde ise genç kadına ait parmak izi tespit edilemedi.

Haberin Devamı

'ATLAYACAK BİRİ PENCERENİN KENARINDAN TUTMAZ MI’

Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım, Çet’in öldürüldüğünü savunarak, “İlk günden intihar etmediğini söyledik. O geceki yazışmalar, attığı mesajlar da bunu gösteriyordu.

Otopsi raporu her şeyi ortaya çıkardı. Ters ilişkiye zorlanmış, bu şekilde tecavüze uğramış. Düştüğü pencerede parmak izi tespit edilememiş. Atlayacak biri pencerenin kenarından tutmaz mı? Bu kız balıklama atlamadığına göre demek ki ya öldürülüp öyle atıldı ya da baygın haldeyken atıldı” iddialarında bulundu.

ANKARA'DA EYLEM

Kadın Meclisleri üyesi kadınlar, Ankara’daki bir plazanın 20. katından düşerek ölen Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet’in cinayet sonucu öldürüldüğü iddiasıyla eylem yaptı.