Ekonomi Süleyman Orakçıoğlu: Yeni yıla güvenle bakıyoruz

Süleyman Orakçıoğlu: Yeni yıla güvenle bakıyoruz

Paylaş
Süleyman Orakçıoğlu: Yeni yıla güvenle bakıyoruz

Sektörün önemli markalarından biri olan ve farklı pazarlara giren Orka Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu yelpazeyi daha da genişleteceklerini söylüyor

Perakende Sektörünün demir taşlarından Orka Holding yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da çok beğenilen markalardan biri.

Sektörün son dönemlerde önemli değişim ve gelişimlere imza atmış durumda olduğunu söyleyen Orka Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu bu konuda özellikle markalarının yurtdışı faaliyetlerinde önemli artış gözlemlediğini de ekliyor: “Orka Holding olarak çok olumlu geçti. Yurt içinde özellikle lokasyon iyileştirmeleri yaparken yurt dışında 60’a yakın mağaza açtık.” İyi gecen bir sene yeni yıla da çok olumlu bakmalarını sağlamış. Orakçıoğlu bunu şöyle dile getiriyor: “Seneyi bitirirken hedeflerimizi gerçekleştirmemiz, 2018 yılına güvenle bakmamızı sağlıyor. 2018 yılında yurt dışı ataklarına ve yatırımlarımıza devam edeceğiz. Hatta 2019 hedeflerimizden konuşmak gerekirse; Yurt içi ve yurt dışı ciro ve mağaza sayılarını eşitlemeyi hedefliyoruz. Damat olarak son dönemde performans anlamında çok önemli değişimlere imza atıyoruz. Farklı pazarlarda, özellikle İtalya pazarındaki girişimlerimiz ve oradaki satış noktalarımızdaki artış ve satışlarımızdaki başarı İtalya pazarını bizim açımızdan öncelikli kılıyor. İtalya pazarında son dönemlerde bizim için önemli fırsatlar olduğunu düşünüyoruz. Yıllar önce bir takım ön yargılarla bu pazarda olamayız dediğimiz bir çok pazarda markalarımıza olan ilgi ve talep her geçen gün artmaktadır. Bir taraftan Güney Afrika, bir taraftan Avustralya, aynı zamanda Güney Amerika’da olmak üzere çok geniş bir yelpazedeyiz. Kolombiya, Şili, Paraguay ve Brezilya gibi önemli lokasyonlara da kendi markalarımızla şu anda ürün satmaya başladık. Hem yakın coğrafya, hem Dünya’nın en uzak bölgelerinde kendi markamızla markalı ihracat yapıyor olmamız bizler için çok önemli gelişmeler.”

PEKİ YA E-TİCARET?


“Bu üzerinde durduğumuz, önem gösterdiğimiz bir konu. Sürekli kendimizi geliştirip, yaptığımız yatırımlarla da eticaret alanındaki bu gelişimimizi destekliyoruz. Kendi bünyemizde bulunan teknoloji şirketimiz ile eticaret konusunda hem danışmanlık yapıyoruz, hem de markalarımızın ürünlerini satıyoruz.”

Haberin Devamı