Magazin Sultan Kösen Hollywood yolcusu

Sultan Kösen Hollywood yolcusu

Paylaş
Sultan Kösen Hollywood yolcusu

''Dünyanın en uzun adamı'' unvanını 2 metre 51 santimetre boyu ile koruyan Mardinli Sultan Kösen'e ABD'li senarist Joshva Weigel'den film teklifi geldi

''Dünyanın en uzun adamı'' unvanını 2 metre 51 santimetre boyu ile koruyan Mardin'li Sultan Kösen'e ABD'li senarist Joshva Weigel'den film teklifi geldi. Kösen, önümüzdeki yıl film çekimleri için ABD'ye gidecek.

Haberin Devamı

ABD'li senarist Joshva Weigel, Derik ilçesine bağlı Dede köyünde yaşayan 27,5 santimetre uzunluğundaki eli ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla da Guinness Rekorlar Kitabı'na giren ve yaklaşık 6 yıldır rekoru kimseye kaptırmayan "dev adam" Kösen'e önümüzdeki yıl çekimlerine başlanacak olan bir film için teklifte bulundu.

Kösen, Weigel'in kendisine çekecekleri bir filmde oynamayı teklif ettiğini söyledi. Filmin konusu hakkında bilgi sahibi olmadığını ifade eden Kösen, şöyle konuştu:

"Mardin'in küçük bir köyünden Hollywood'a gidip film çekmek benim için çok büyük bir fırsat ve şanstır. Filmin önümüzdeki yıl Mayıs ayında Hollywood stüdyolarında çekileceğini söylediler. Çok mutluyum. Filmin yönetmenliğini Yüzüklerin Efendisi'nin yönetmenlerinden Mark Ordeski'nin yapacağı söylendi. Hayallerime kavuşacağımı ümit ediyorum."

Sultan Kösen'in kardeşi Hasan Kösen de senarist Joshva Weigel ile geçen yıl ABD ziyareti sırasında tanıştıklarını anlatarak, "Onu Mardin'e davet ettik. Evimizde ağırladık. Çok mutlu oldu. Senaryoyu bize yazıp gönderecek. Sultan'ın en büyük hayali filmde oynamakta. Bu da gerçek oluyor" dedi.

AA

Haberin Devamı