Gündem Sultanahmet'te bombalı gece

Sultanahmet'te bombalı gece

Paylaş
Sultanahmet'te bombalı gece

İstanbul'un en turistik bölgesi olan Sultanahmet'te patlayan ses bombaları büyük korku yarattı

İstanbul'un tarihi mekanlarından Sultanahmet'te 4 ayrı noktaya bırakılan ses bombalarından 3'ü büyük bir gürültüyle patladı. Bazı iş yerlerinde küçük çaplı maddi hasar meydana gelirken, çevrede bulunan vatandaşlar ve turistler korku dolu anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Olay Fatih Sultanahmet Divanyolu Caddesi üzerinde saat 21.30 sıralarında bir çöp tenekesi içine koyulan ses bombasının patlaması ile başladı. Vatandaşların ihbar etmesi sonucunda olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin çalışması sırasında, olay yerini 100 metre aşağısında bulunan Biçkiyurdu Sokak'ta bir patlama daha oldu. Bu patlama sonucu sokak içerisinde bulunanlar kısa süreli panik yaşadı. Patlamalardan beş dakika sonra Mimar Mehmet Ağa caddesi Dalkıran sokakta bulunan bir cafenin önünde bir patlama daha oldu.

4'ÜNCÜ BOMBAYI POLİS İMHA ETTİ

Zaman ayarlı ses bombalarının patlaması sonucu ölen ya da yaralanan olmazken polis caddeler ve tramvay yolunu trafiğe kapattı. Olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Bomba imha ekiplerinin Dalkıran Sokak'ta yapmakta olduğu çalışma sırasında vatandaşlar cafenin 20 metre aşağısında bir ağacın yanında şüphelendikleri teneke kola kutusunu polis ekiplerine ihbar etti. Bomba imha ekipleri teneke kutuyu fünye ile patlattı. Kutunun içinden zaman ayarı için kullanılan bir saat, pil, ve patlayıcı madde çıktı.

Teneke kutuyu farkederek polise ihbar eden vatandaş, kutuyu 20 - 25 yaşlarında bir kişi ile 10 - 12 yaşlarında bir çocuğun koyduğunu söyledi. Biçkiyurdu Sokak'ta meydana gelen patlamayı gören bir vatandaş, büyük bir gürültü ve parlama gördüğünü belirtti. Çevrede bulunan bir vatandaş ise, güvenlik kamerasında bir kişinin göründüğünü ve bombayı gördüğü kişinin koyduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Polis ekipleri bölgede geniş çaplı araştırma başlatırken, bölgedeki tüm güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Tramvay yolu ve trafik incelemelerin ardından tekrar açıldı.

Erhan TEKTEN - Kubilay AYDIN - Enis TABAK - Tahsin LALE / İSTANBUL DHA