Gündem Sulu kar İstanbul'a geliyor

Sulu kar İstanbul'a geliyor

Paylaş
Sulu kar İstanbul'a geliyor

İstanbull, Balkanlardan gelecek yeni soğuk havanın etkisi altına girecek

Avrupa, Romanya ve Rusya'yı etkileyen soğuk hava Türkiye'nin de kapısını çalmaya hazırlanıyor. İstanbul'da bu gece kısa süreli yağış var, yükseklere sulu kar şeklinde yağabilir, yarın hava güneşli ve 8 derece, çarşamba günü karla karışık yağmurlu ve çok soğuk, 5 derece olacak.

Ankara bu gece kısa süre kar yağışlı, yarın sıcaklık 4 derece ve sulu kar yağışı görülecek. İzmir yarın parçalı bulutlu ve 12 derece olacak. İzmir'de çarşamba en soğuk gün.

Marmara Bölgesi'nde bu gece ve çarşamba günü karla karışık yağmur ve hafif kar yağışı bekleniyor. Bu gece Sakarya ve Bursa arasında hafif sulu kar olacak, yarın Marmara'da hava açık ve çok soğuk. Çarşamba günü bölgenin geneline karla karışık yağmur geliyor.

İç Anadolu Bölgesi yarın soğuyacak, Eskişehir, Çankırı, Sivas ve Yozgat arasına hafif kar yağacak. Çarşamba ve perşembe günü kuvvetli don ve yer yer buızlanmaya karşı dikkatli olunmalı.

Ege'de yarın hava güneşli ve soğuk, sıcaklık kıyılarda 12, iç kesimlerde 5 dereceye inecek, çarşamba günü kuvvetli poyraz yağış getirecek.

Akdeniz Bölgesi'nde sıcaklık bu hafta 4-5 derece düşecek, güneyde en soğuk gün ise perşembe. Çarşamba ve perşembe gece saatlerinde don ve zirai buzlanma riskine karşı seracılar tedbirli olmalı.

Güneydoğu yarın yağmurlu, Diyarbakır bugün 24 dereceyi gördü, yarın sıcaklık 10 derece düşecek.

Karadeniz'de Trabzon ve Artvin'deki kuvvetli yağmur yarın öğleye kadar sürecek, bu gece ve yarın sabah Bolu, Kastamonu ve Amasya boyunca kar yağacak, yarın Bolu 2, Trabzon 5 dereceye inecek.

NTV