Gündem Sümela'da ayine 500 kişi sınırı

Sümela'da ayine 500 kişi sınırı

Paylaş
Sümela'da ayine 500 kişi sınırı

Sümela Manastırı'nda 15 Ağustos'ta yapılacak dini ayin için 3-4 bin turistin Trabzon'a gelmesi bekleniyor. Ancak 2 saat sürecek ayine sadece 500 kişi alınacak

Basına da sınırlama

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Van’daki Akdamar Ermeni Kilisesi’nin ardından ortodoks Hristiyanlar için büyük önem taşıyan Trabzon’daki Sümela Manastırı’nda da dini ayin yapılmasına izin vermişti.

15 Ağustos Pazar günü yapılacak ayin öncesi çalışmalar sürüyor. Ayin için bölgeye 3-4 bin turistin gelmesi bekleniyor. Ancak manastıra ayin sırasında güvenlik ve koruma amaçlı olarak sadece 500 kişinin girmesine izin verilecek. Manastıra basın kuruluşlarından da sadece birer kişi alınacak.

Patrik iftara katılacak

Saat 10.00’da başlayacak ayin 12.00’de tamamlanacak. Ayinin ardından temizlenmesi için 2 saat kapatılacak olan manastır, yine normal ziyarete açılacak. Ziyaretçilerin büyük çoğunluğu manastıra alınmayacağı için manastırın alt kısmında bulunan alana büyük boy LCD ekranlar yerleştirilecek ve ayin bu ekranlardan yayınlanacak.

Haberin Devamı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ise pazar gecesi Trabzon Müftüsü Veysel Çakı ile Rum Fener Patriği Bartholomeos’u iftar yemeğinde bir araya getirecek.