Gündem Sümeyye Erdoğan'a suikast iddiasına soruşturma

Sümeyye Erdoğan'a suikast iddiasına soruşturma

Paylaş
Sümeyye Erdoğan'a suikast iddiasına soruşturma

Basında yer alan 'Sümeyye Erdoğan'a suikast' iddiasını ihbar kabul eden Başsavcılık, soruşturma başlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın yayın organlarında yer alan, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast düzenleneceğine" ilişkin iddialar üzerine soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Başsavcılığın, haberleri ihbar kabul ederek resen başlattığı soruşturma, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülecek.

CHP'DEN ÇOK SERT CEVAP

CHP'li Umut Oran 'Fuat Avni'den Sümeyye suikasti hakkında bilgi alıyor' iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın sunduğu programa konuk olan Oran, "Ne söyleyeceğimi bilmiyorum, kabus gibi. Kabusa uyanmış gibiyim. Hatırlarsanız, genel başkanımız aylar önce MİT'in CHP'yi dinlediğini, fişlediğini söylemişti. Biz o yüzden konuşmalarımıza çok dikkat ediyoruz. Bu haberler tek bir kaynaktan çıkıyor, havuz medyasından. Bütün gazetelerin cümleleri aynı. Bu sadece bana yapılan bir hareket değil, CHPye yapılan bir hareket, ben de varım içinde, genel başkanımız da var, başka milletvekili arkadaşlarımız da var" dedi.

Haberin Devamı

"ALÇAKÇA, ŞEREFSİZCE, AHLAKSIZCA İFTİRALAR"

"Bunun arkasında bir çete var" diyen Oran, "Alçakça, şerefsizce, ahlaksızca iftiralar. Teknik olarak imkansız bir şey. Twitter'ın direkt mesajında irtibat kurulduğu iddia ediliyor. Bunun için iki tarafın birbirini takip etmesi lazım, ben bu bahsedilen şahısları takip etmiyorum, onlar da beni takip etmiyor, bir diyalog içinde olmamız teknik olarak mümkün değil" ifadelerini kullandı. Twitter'da bir kişiye Direkt Mesaj (DM) atabilmek için teknik olarak kişilerin birbirini takip etmesi gerekiyor.

Her üç gazetenin genel yayın yönetmenlerinin "iftira" suçundan cezalandırılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Umut Oran, konuyla ilgili inceleme/araştırma/soruşturma yapılması amacıyla Ulaştırma Bakanlığı Teftiş Kurulu ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na da başvurarak sorumluların saptanmasını talep etti.

SAVCILIKTAN YENİ AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisinin ve ailesinin tehdit edildiğini söylemesi ve bu haberlerin basın yayın organlarında süreklilik arz edecek şekilde farklı boyutlarda yayımlanması üzerine resen soruşturma başlatıldığını" duyurdu. Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: "Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisinin ve ailesinin tehdit edildiğini söylemesi ve bu haberlerin basın yayın organlarında süreklilik arz edecek şekilde farklı boyutlarda yayımlanması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, bu haberler ihbar kabul edilerek, resen soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma, Anayasal Suçlar Bürosunca yürütülmekte olup, ilerleyen süreçte gerekli görüldüğünde kamuoyu bilgilendirilecektir."

Haberin Devamı