Spor Sumocular utandırdı

Sumocular utandırdı

Paylaş
Sumocular utandırdı

Tarihi Kırkpınar Güreşleri için Japonya'dan Edirne'ye gelen 4 Sumo güreşçisinin Selimiye Meydanı'nda yaptığı gösteriyi bazı yaşlı kadınlar izleyemedi

Geleneksel 649'ncu Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri etkinlikleri kapsamında Japonya'dan Edirne'ye gelen 4 Sumo güreşçisi, Selimiye Meydanı'nda gösteri güreşi yaptı.

Güreşleri, yaklaşık 5 bin kişi, büyük bir merakla izledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın davetiyle özel olarak Edirne'ye gelen Sumo güreşçileri için Edirne Belediyesi, 4 kamyon dolusu ince kumu Selimiye Camii'nin hemen önündeki meydana boşaltırdı. Burada güreşçiler için dev bir minder oluşturdu.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin resmi açılış törenini izleyen 4'ü sumo güreşçisinden oluşan 10 kişilik ekip, daha sonra kaldıkları otelde hazırlıklarını yaptı.

Güreşin yapılacağı meydanı ise çoluk çocuk, yaşlı genç, kadın, erkek olmak üzere yaklaşık 5 bin kişi doldurdu. İlk olarak Ankara Seymen Derneği, bir gösteri sundu.

Ardından ise Sumo güreşçileri, alkışlar eşliğinde meydana geldi ve kendileri için kumdan özel hazırlanan mindere çıktı. Yabancıların da bulunduğu yaklaşık 150 basın mensubunun izlediği güreşlerde, ilk olarak Sumo güreşçileri tanıtıldı ve seyircileri

YÜZLERİNİ DÖNDÜLER

Güreşleri izlemeye gelen bazı yaşlı kadınlar ise,sumo güreşçilerini yarı çıplak olması nedeniyle başını çevirdi ve güreşleri izlemedi. Yaklaşık 1,5 saat gösteri güreşi yapan Sumocular, daha halkı selamladı ve kaldıkları otele gitti.

Fırat KESKİNKILIÇ-Engin ÖZMEN/EDİRNE (DHA)

Haberin Devamı