Sağlık Sünnetten sonra denize ve havuza girilebilir mi?

Sünnetten sonra denize ve havuza girilebilir mi?

Paylaş
Sünnetten sonra denize ve havuza girilebilir mi?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sünnet sezonu da açıldı. Op.Dr. Vusala Elekberova sünnet olan çocukların operasyondan ortalama 7 ila 10 gün sonra denize girebileceğini açıkladı

Op.Dr. Vusala Elekberova sünnette yaş faktörünün önemine vurgu yaparak “Sünnet yapılırken yaş aralığı çok önemli, sünnetin belli ya şdönemlerinde yapılması çocuğun psikolojisini olumsuz yönde etkileyebilir. Çocuklara 6 ay ile 2 yaş arasında sünnet yapılmasını öneriyoruz. Eğer 2 yaşına kadar sünnet yapılmadıysa beş yaşına kadar beklemek uygundur. Eğer tıbbi bir sorun yok ise2 ila 5 yaş arasındaki çocuklara sünnet yaptırılmamasını tavsiye ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

'SÜNNET CERRAHİ BİR İŞLEMDİR'

Sünnetin cerrahi bir müdahale olduğunu ve bu yüzden kesinlikle ameliyathanede yapılması gerektiğini belirten Atasağlık Hastanesi Çocuk Cerrahı Op.Dr. Vusula Elekberova “Sünnet cerrahi bir işlemdir, mutlaka steril bir ortam olan ameliyathanede yapılması lazım. Sünnetin yapıldığı yer ve sterilizasyon sünnet sonrası için yaranın iyileşmesi açısından da çok önemli" diye konuştu.

SÜNNETTEN KAÇ GÜN SONRA DENİZE GİRİLİR?

Yaz mevsimi olması dolayısıyla ebeveynlerin en çok sorduğu sorunun sünnetten kaç gün sonra denize, havuza girilebileceği olduğunu söyleyen Op. Dr. Vusala Elekberova “Sünnet öncesi kan tahlili yapılması, kan azlığının olup olmadığına ve pıhtılaşma süresine bakılması önemlidir. Eğer çocuğun bir rahatsızlığı yoksa sünnet günü birlik operasyon olup aynı gün taburcu ediliyor. Taburculuk sonrası pansuman kontrolü gerekmez. Yaz mevsimi olması dolayısıyla çocuğun sünnetten kaç gün sonra denize, havuza girilebileceği konusu ebeveynleri endişelendiriyor. Yara iyileşme süresi her çocukta farklıdır ancak ortalama gün belirleyecek olursak sünnet operasyonundan 7-10 gün sonra denize ya da havuza girilebilir” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı