Spor Süper Lig AŞ kurulması projesi

Süper Lig AŞ kurulması projesi

Paylaş
Süper Lig AŞ kurulması projesi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı'nın Süper Lig AŞ kurulması yönünde aldığı kararı desteklediğini belirterek, "Bunu destekliyorum ama altının dolması gerekiyor. Hepimizin ortak menfaati Türk futbolunun gelişmesi" dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ve beraberindeki heyetin, önümüzdeki dönemde futbol maçlarının naklen yayın ihalesiyle ilgili Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile bir araya geldi.

Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına, vakıf adına Gümüşdağ’ın yanı sıra Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, Galatasaray Futbol AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dürüst, İstanbul Başakşehir Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Altan ve Kasımpaşa Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Topal katıldı.

Süper Lig AŞ’nin kurulması yönünde alınan karar ve yayın ihalesinin masaya yatırıldığı toplantının ardından açıklama yapan TFF Başkanı Demirören, şirketleşme kararını önemli bir adım olarak gördüğünü dile getirdi.

Bu projeyi, kulüp ve vakıf başkanlığı yaptığı dönemde savunduğunu anımsatan Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı’nın bunun için oluşturduğu komisyonun çalışmalarına aktif olarak katılma kararı aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bugün Türk futbolunu idare eden federasyon başkanıyım. Olaya, Türk futbolundaki bütün, Süper Lig, PTT 1. Lig, Spor Toto 2. ve 3. Lig, amatör kulüpler, futbolun paydaşları, yönetici ve basın olarak bakmak zorundayız. Bu fikir güzel ama bunu yapmak için altını doldurmamız gereken çok mevzular var. Gelişmiş ülkelerde uygulandığı doğru ama gelişmiş... Altyapısıyla, tesisleriyle, mali açısıyla, yöneticisinin kültür ve eğitim seviyesiyle, futbolu ’ben’ değil ’biz’ diye düşünen gelişmiş ülkelerdeki olayın Türkiye’de kopyasının yapılması gerekiyor. Sayın Gümüşdağ da bunda hem fikir. Bunun altının dolması gerekiyor. İhale 2017’de. Bu döneme kadar güzel bir çalışma zamanımız var. Ortak aldığımız kararda, federasyonun Kulüpler Birliği Vakfı’nın kurduğu komisyona aktif olarak katılıp, futbolun sorunlarını hep beraber çözecek çalışmayı yaparak, bakanlığımıza bildirilmesi şeklinde ortak karar aldık."

Süper Lig’in dışındaki diğer ligleri kendilerinin finanse ettiklerini, bu yönüyle de Avrupa’daki tek federasyon olduklarını kaydeden Demirören, Avrupa’daki yapının Türk futboluna da kurulması gerektiğini vurgulayarak, "Komisyon bu şekilde çalışacak. Önce mali açı sorununu çözeceğiz, şeffaflığı, kavgayı çözeceğiz. ’Ben değil biz’ düşüncesini getireceğiz. Sonra da inşallah bu şirket hayırlısıyla görevine başlayacak, bizler de destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Demirören son olarak 112. yılını kutlayan Beşiktaş Kulübü’nü tebrik edip, bu akşamki maç için de siyah-beyazlılara başarılar diledi.

Gümüşdağ: "Ayrı yolda yürüyen kurumlar değiliz"


Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, birçok konuda hem fikir oldukları, TFF ile uyum ve uzlaşma içinde çalıştıklarını söyledi.

Demirören’in Süper Lig AŞ projesine karşı olmadığını belirttiğini vurgulayan Gümüşdağ, "Fakat bizim de bildiğimiz bazı kritik konulara değindi. TFF’den de üyelerin Kulüpler Birliği Vakfı tarafından kurulan komisyonla beraber çalışması, bu kritik konuların üzerinde titizlikle çalışılması ve en azından 2017’ye kadar sorunların farklı bir noktaya ulaşmaması için aynı şekilde PTT 1. Lig ve 3. ligi de kapsayan bir yapıyı, ’nasıl doğru modelleriz’ diye düşünmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Göksel Gümüşdağ, TFF ile Kulüpler Birliği Vakfı’nın iki ayrı taraf olmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Kulüpler Birliği Vakfı olarak bizler, TFF olarak sayın başkan ve yönetim kurulu arkadaşlarımız, hepimiz aynı yolda ilerliyoruz. Hepimizin ortak menfaati Türk futboludur. Türk futbolumuzun değerine değer katmak için bu adımı attık. Çok heyecanlıyız ve birlikte olmaktan çok mutluyuz. Biz ayrı yolda yürüyen kurumlar değiliz. UEFA’ya bağlı 22 Avrupa ülkesinde Süper Lig AŞ yapısının aynı şekilde Kulüpler Birliği Vakfı tarafından yapıldığını düşündüğünüzde, Yıldırım Bey’in de bu şekilde bakmasından gerçekten mutluluk duyduğumuzu ifade ediyorum. Kendisine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Süreç uzun, bundan sonra Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’ı, Sayın Başbakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızı da ziyaret edeceğiz."

AA

Haberin Devamı