Spor Süper Lig'de hangi takımın kaç yıldızı var? Yıldız neden takılır?

Süper Lig'de hangi takımın kaç yıldızı var? Yıldız neden takılır?

Paylaş
Süper Lig'de hangi takımın kaç yıldızı var? Yıldız neden takılır?

Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor'u 4-0 yenerek bitime 1 maç kala Beşiktaş 15. şampiyonluğunu kazandı ve 3. yıldızı göğsüne taktı. Peki Süper Lig'de yıldızı olan takımlar hangileri? Kaç yıldızları var ve yıldız neden hangi takımlara takılır? İşte cevabı...

Resmi olarak 1959 yılından bu yana oynanan Süper Lig'de şampiyon olmayı başaran 5 farklı takım var.

HANGİ TAKIMIN KAÇ ŞAMPİYONLUĞU VAR?


20 şampiyonluğu olan Galatasaray, Süper Lig'i en çok kazanan takım. Fenerbahçe 19 şampiyonlukla Süper Lig'i kazanan takımlar arasında 2. sırada. Bu sezon 15. şampiyonluğunu kazanan Beşiktaş ise Fenerbahçe ve Galatasaray'ı takipte...

1976, 1977, 1979, 1980, 1981, 1984 yıllarında ise Karadeniz fırtınası Trabzonspor, 6 kez Süper Lig Kupası'nı müzesine götüren en başarılı Anadolu takımıdır. 2010 yılında Fenerbahçe'yi geride bırakan Bursaspor ligi kazanan 2. Anadolu takımı oldu.

ŞAMPİYON TAKIMLARIN KAÇ YILDIZI VAR VE YILDIZ NEDEN TAKILIR?


Süper Lig'de şampiyon takımların armalarının üstünde bulunan yıldızların her biri daha önce kazanılan 5 şampiyonluğu işaret eder.

Tam 20 şampiyonluğu olan Galatasaray 4 yıldızla Süper Lig'in en çok yıldızı göğsüne takan takım. 19 şampiyonlu olan Fenerbahçe'nin ise 3 yıldızı var. Fenerbahçe'nin önümüzdeki yıllarda bir kez daha şampiyon olması durumunda 4. yıldızı takmaya hak kazanacak. Beşiktaş ise 2017 yılı şampiyonluğuyla 15. zaferine ulaştı ve 3. yıldızı taktı. Ligin İstanbul takımları dışında en çok kazananı Trabzonspor, tek yıldıza sahip. Karadeniz ekibi 4 şampiyonluk daha kazanırsa 2. yıldızı takabilecek. Sadece bir şampiyonluğu olan Bursaspor'un ise yıldızı yok.

Haberin Devamı