Spor Süper Lig'de şampiyonluk yarışı

Süper Lig'de şampiyonluk yarışı

Paylaş
Süper Lig'de şampiyonluk yarışı

Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk yarışı son haftaya taşınırken, mücadelede ezeli rakiplerini önceki haftalarda geride bırakan Fenerbahçe, bir adım önde bulunuyor

Ligde şampiyonluk yarışında 33. haftayı hükmen 3-0’lık Ankaraspor galibiyetiyle geçen Bursaspor ile "kapışan" Fenerbahçe, zorlu başkent deplasmanında Ankaragücü’nü 3-0 yenerek bir puanlık avantajını korumasını bildi. 73 puanla liderliğini sürdüren Fenerbahçe ile 72 puanla ikinci sırada yer alan Bursaspor, hafta sonu şampiyonluk mücadelesi için son maçlarını yapacak.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Şanlıurfa’da yaptığı maçta Trabzonspor’a 3-1 yenilerek çeyrek asırı aşkın süre gelen kupa hasretini dindiremeyen Fenerbahçe, bu kez bordo-mavili takımı İstanbul’da derbi maçında konuk edecek.

Fenerbahçe’yi kovalayan Bursaspor ise pazar günü Beşiktaş’ı sahasında ağırlayacak. Turkcell Süper Lig’de yapılacak iki önemli maçın ardından sezonun şampiyonu son hafta belirlenmiş olacak. İki mücadele de saat 20.00’de başlayacak.

SON 10 SEZONDA 5. KAZ YARIŞ 34. HAFTAYA TAŞINDI

Turkcell Süper Lig’de son 10 yıldır şampiyonluk yarışı 5 kez 34. haftaya kadar taşındı. Geçen sezon Beşiktaş ve Sivasspor arasındaki mücadelede siyah-beyazlılar, 34. haftada mutlu sona ulaşmayı başarmıştı.

Ligde 2007-08 sezonunda son haftada Galatasaray, 2005-06 sezonunda 33. haftayı eşit puanla giren takımlardan Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe’nin elinden 34. haftada şampiyonluğu alan taraf olmuştu.

2001-02 ile 2000-01 futbol sezonunda Galatasaray ile yarışan ve son haftaya 3 puan önde giren Fenerbahçe, mutlu sona ulaşmayı başaran ekip olmuştu.

AA


Haberin Devamı