Spor Süper Lig'e son bilet

Süper Lig'e son bilet

Paylaş
Süper Lig'e son bilet

Altay ve Konyaspor, Turkcell Süper Lig'e yükselen 3. ve son ekip olabilmek için mücadele edecek

Bu sezon değişen statü nedeniyle tek devreli lig usulüyle oynanan Yükselme Grubu’nda ilk iki maç sonunda 6 puan toplayan Konyaspor ile 4 puana ulaşan Altay, yarın İstanbul’da Süper Lig’e yükselen son takım olabilmek için karşılaşacak.

2002-2003’ten beri uzak kaldığı lige dönmek için 2005-2006’dan beri 4. kez play-off’ta mücadele eden Altay’ın, Süper Lig’e yükselebilmesi için yarınki müsabakadan galibiyetle ayrılması gerekiyor.

KONYASPOR'A 1 PUAN YETİYOR

Siyah beyazlı ekip, Süper Lig’de son olarak İstanbul’da, İstanbulspor’a karşı mücadele etmişti. Geçen yıl küme düşen Konyaspor ise müsabakadan en az 1 puan aldığı takdirde, gelecek sezon Turkcell Süper Lig’de oynama hakkını kazanacak.

MAÇIN HAKEMİ CÜNEYT ÇAKIR

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak müsabakayı FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final rövanş maçının yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası final maçını da yöneten Çakır, bugüne kadar Altay’ın 11, Konyaspor’un ise 15 maçında düdük çaldı.

16. RANDEVU

Ligde bugüne kadar 15 kez karşılaşan iki ekipten Altay’ın 7, Konyaspor’un ise 6 galibiyeti bulunurken, 2 müsabaka da berabere tamamlandı. Bu karşılaşmalarda Altay 27, Konyaspor ise 29 gol kaydetti.

2. PLAY-OFF MÜCADELESİ

1993-1994 sezonundan bu yana 5. kez Süper Lig’e yükselmek için play-off oynayan ve bunda başarısız olan her iki ekip, 2000-2001 sezonunda play-off ilk turunda karşılaştı.

Antalya Atatürk Stadı’nda oynanan müsabakada Altay, penaltı atışları sonucunda rakibini saf dışı bırakmasına rağmen yarı finalde Sakaryaspor’a mağlup olmuştu.

Haberin Devamı