Bilim - Teknoloji Super Mario sürprizi!
Paylaş
Super Mario sürprizi!

Geçtiğimiz yıllarda Mario fanları 10 Mart tarihini Super Mario günü ilan etmişlerdi. MAR10 tarihinden esinlenilen Mario günü her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Elbette bu etkinlikler genel olarak, sizlerin de tahmin edebileceği üzere Nintendo tarafından düzenleniyor. Fakat bu sene sürpriz bir hamleyle Google da bu etkinliklere dahil oldu

Bugün Google Haritalar uygulamasını açtığınızda, konumunuzu gösteren imleç yerine Super Mario görünecek. Elbette bunun için öncelikli olarak uygulamanızı, en son sürümüne yükseltmeniz gerekiyor. Daha sonra uygulamaya girdiğinizde “?” simgesine tıklayarak imleç olarak Mario’yu seçebilirsiniz.

Elbette şunu belirtmemiz gerekiyor. Bu gün Mario’ya özel olduğu için Luigi, Todd ya da Peach gibi diğer karakterleri seçme imkanınız bulunmuyor. Ayrıca, “?” simgesine hızlı bir şekilde 100 defa bastığınızda, oyunlarda 1up kazanınca çıkan o müziği duyabiliyorsunuz.

Açıkçası Google’ın 10 Mart’a özel olarak böyle bir etkinlik düşünmüş olması oyun severler açısından son derece sevindirici bir haber.

Dip not olarak şu bilgiyi de verelim. Super Mario imlecinin ne kadar kullanımda kalacağına ilişkin bir açıklama gelmiş değil. Fakat muhtemelen bu etkinlik MAR10 gününe özel olacaktır. Yani saatlerimiz 00:00’ı gösterdiğinde, Mario uygulamadan kaybolup gidebilir.

Google, Haritalar servisinin son güncellemesini küresel çapta yayınlamış durumda. Bazı kullanıcılar uygulamayı güncellemeden de Mario imlecinin çıktığını iddia ediyor. Fakat bu konuda kesin bir açıklama mevcut değil.

SAMSUNG YİNE BAŞARAMADI

Haberin Devamı