Cem Kerpiççiler Süper şampiyon kim olacak?
HABERİ PAYLAŞ

Süper şampiyon kim olacak?

Haberin Devamı

Heyecan fırtınası başlıyor

Sayılı gün çabuk geçti mi bilinmez ama taraftarların "Sensiz geçen günlere lanet olsun" diyerek müthiş bir özlemle beklediği Spor Toto Süper Ligi başlıyor. Bugün 4 maçla başlayacak heyecan fırtınasında saat 20.00'de Gaziantepspor, Kasımpaşa'yı ağırlarken Galatasaray Sivas deplasmanında puan arayacak. 22.00'da ligin yeni ekiplerinden Bucaspor sahasında Beşiktaş'ı ağırlayacak. Pazar günü ise 19.30'da Trabzonspor, Ankaragücü deplasmanında galibiyet ararken geçen yıl yaşadığı bunalımdan hala çıkamayan Fenerbahçe sahasında geçen yıldan kalan cezasını çektiği seyircisiz olarak Antalya karşısına çıkacak. Geçtiğimiz yılın şampiyonu Bursaspor ise pazartesi akşamı seyircisiyle buluşup Konyaspor'la üç puan için mücadele edecek.

Kupa kimin olacak?

Şimdi akıllarda tek bir soru var, sezon sonunda şampiyonluk kupasını kim kaldırıp taraftarlarını sokağa dökecek? Sezon öncesi milyon dolarlar vererek Ricardo Quaresma, Guti Hernandez gibi flaş transferler yapan Beşiktaş mı, Aykut Kocaman'la Türkiye'nin Real Madrid'i olmaktan vazgeçip İssiar Dia, Miroslav Stoch ve Caner Erkin gibi transferlerle sistemini değiştirmeye çalışan Fenerbahçe mi, Rijkaard'la ikinci sezonunda mutlaka şampiyonluğa ulaşmayı amaçlayıp genç Musa Çağıran ve Mehmet Batdal'ın yanı sıra Beşiktaş'ta bir türlü parlayamayan Serdar Özkan, imha edici Lorik Cana ve müzmin sakat Pino'yu ekibine katan Galatasaray mı, Federico Insua, Milan Stepanov ve Leonel Nunez`le kadrosunu güçlendiren geçen yılın şampiyonu Bursaspor mu, Süper Kupa'da şampiyonu 3-0'la devirip göze hoş gelen bir oyun sergileyen sessiz ve derinden gelen Trabzonspor mu?

En formda Kara Kartal

Bernd Schuster yönetimdeki Beşiktaş flaş transferleriyle lige fırtına gibi gireceğe benziyor. Taraftara "Yeter artık Demirören" dedirten Ricardo Quaresma ve Guti Hernandez'in çabuk uyum sağladığı ortada. Genç yıldız Necip Uysal'ın yükselen formu parmak ısırtırken, tribündeki taraftarın 100. Yıl ruhuna benzer hisler taşıması Beşiktaş'ın rakiplerinden bir adım önde olduğunu gösteriyor. 93 milyon 150 bin euro değerindeki kadrosuyla Beşiktaş, takımda bir "yıldızlar çarpışması" olmadığı takdirde şampiyonluğun en önemli adaylarından biri olarak öne çıkıyor.

Fenerbahçe'de travma sürüyor


Young Boys'a elenerek Şampiyonlar Ligi'ne katılamayan Fenerbahçe'de geçen yıl şampiyonluğun kaçırılmasının ardından yaşanan travma devam ediyor. Aykut Kocaman yönetiminde taktikten, tekniğe birçok alanda farklı bir yapılanmaya giden sarı lacivertlilerin en büyük ilacı zaman. Ama taraftarın Aykut Kocaman'a bu zamanı tanıyıp tanımayacağı Fenerbahçe'nin geleceği açısından anahtar soru olarak karşımıza çıkıyor. Takımda halen transfer bilmecesi sürerken, gidecekler gelecekler bilinmezken art arda 3 maçta alınacak farklı yenilgiler Kral Aykut'u tahtından indirip Fenerbahçe'yi bunalıma sürükleyebilir. Ama en iyisi Aykut Kocaman'ın da dediği gibi 6. haftaya kadar bekleyip görmek.

Galatasaray'da değişiklik yok

Geçen sezon hayal kırıklığı yaratan Galatasaray'da en önemli transfer sözleşmesi yenilenen Harry Kewell gibi gözüküyor. Milan Baros'la birlikte takımı sürükleyen Harry Kewell yeni sezonda takımın lideri Arda Turan'a en büyük desteği verecek gibi gözüküyor. Müzmin sakat Pino ve Lorik Cana transferi taraftarı memnun etmese de yeni statları Türk Telekom Arena'yla birlikte takımı şampiyonluk havasına sokmak için ellerinden geleni yapacaklar. Rijkaard geçen yıl edindiği Türkiye deneyimiyle birlikte takım içinde dengeleri iyi ayarlayabilir ve gereksiz yer değiştirmeler yapmazsa Galatasaray'ın son dönemeçe kadar zirveyi kovalamaması için hiçbir neden gözükmüyor.

Trabzon fırtınası bekleniyor

Trabzonspor Şenol Güneş yönetiminde her oyuncudan en iyisini alıp eksik noktalara transferle sessiz ve derinden hedeflediği noktaya koşuyor. Geçen yıl Bursaspor'un şampiyonluğu yakalaması bordo mavilileri daha da hırslandırmışa benziyor. Süper Kupa'yı şampiyon Bursaspor'u 3-0 gibi bir skorun yanı sıra iyi bir oyunla geçmeleri sezonun Trabzon açısıdan iyi geçeceğinin sinyallerini veriyor. Huzurlu bir ortamda sorunsuz çalışan bordo mavililerin fırtına gibi bir sezon geçirme ihtimali hiç de sürpriz gibi gözükmüyor.

Şampiyonun işi zor

Bursaspor önemli oyuncularını kadroda tuttu fakat önlerinde bu sefer ligin yanı sıra Şampiyonlar Ligi zorlu ve yorucu bir süreç olacak. Federico Insua takıma güç katabilecek başarılı bir transfer. Çok cephede savaşacak takım için Milan Stepanov ve Leonel Nunez gibi transfer kadro zenginliği için gerekliydi. Fakat takımı Şampiyonlar Ligi'nde taşıyacak yıldız bir transferin eksikliği de göze çarpıyor. Ayrıca geçen sene yakalanan başarının takım üzerindeki etkisi de Bursaspor'un kaderini belirleyecek anahtar faktörler arasında yer alıyor.

2

Sıradaki haber yükleniyor...
holder