Dr. Haydar Dümen Şüphe kapıyı çaldıysa...
HABERİ PAYLAŞ

Şüphe kapıyı çaldıysa...

Haberin Devamı

Gençler sürekli ‘Kan gelmedi, sizce sevgilim başkasıyla mı birlikte oldu?’ gibi sorular soruyor. Buradan kızlık zarı esnek olabilir diye bağırıyoruz. Hem karşılıklı güven olmadan aşk neye yarar? Şüphe kapıyı çaldıysa içinizi kemirir durur. Ona güvenin ki mutluluğunuz bozulmasın

BÖYLE SORU YOK!


Sürekli fantezi peşindeyim

23 yaşında kadınım. Sekse doymuyorum. Hep fantezi peşindeyim. Acaba zamanla geçer mi?

CEVAP Sevgili okurum, bazen talih kuşu insanın başına konar. Örneğin; ikramiyeden para çıkar. Şanslı kişi harcayacak yer bulamaz. Paralar bankaların işine yarar. Parayı banka işletir, kârlı o çıkar. Aslında canlı ve cinsel konuda aktif bir kadınsın. Soru şu? Bu serveti yani cinsel coşkunu nasıl kullanacaksın? Kargalara ziyafet çekerek mi yoksa seks ikizini bularak onunla yaşam kurarak mı? Halkımız çok malı olan için ‘Allah yedirmek nasip etsin’ der. Eğer aradığını bulamazsan, parasını durmadan sayan Varyemez Amca gibi gece-gündüz hayal kurar fantezilerle yaşarsın. Dikkatli olursan zararını görmezsin, “İşte ben de böyleyim” dersin.

GÜNÜN SORULARI


Neden doymuyorum?

28 yaşındayım ve doyumsuzum. Kız arkadaşımla hafta sonu 2 gün birlikte kalıyor, sürekli ilişkiye giriyoruz. Çok yoruluyoruz. Geç de boşalıyorum. Neden böyle oluyor ve ben doymuyorum?

CEVAP Değerli okurum, doğrusu şaşılası bir olay. Mesleğim gereği neler duyduğum halde yine de şaşırdığım durumlar oluyor. Örneğin; siz eksi ve artı kutup neredeyse bir jenaratör gibi durmadan 2 gün elektrik üretiyorsunuz. Gençsiniz, biriniz yakışıklı, diğeriniz güzelsiniz. Çıkın dolaşın, bir iki şey atıştırın, bulutlara, denize, dağa, taşa sonra gözlerinizin içine bakın. Ve orada bir dünya yaratın. Enerji deponuzu onunla doldurun. Hemen koşun eve. Oda kaçıyor çocuklar!!! Kaçıyor da kaçan fırsat değil. Sizin gelecekteki dünyanızın değerlerini oluşturacak altyapı kaçıyor. Bu kaçağı ise şimdilik cinsel oburluk kapatıyor. Ancak duygusallık ve gelecekteki hayatın üzerine kurgusallık ne olacak?

Nasıl büyütebilirim?

18 yaşındayım, penisim ufak olduğu için ilişkiye giremiyorum. Cinsel organımı büyütmek için ne yapabilirim?

CEVAP Değerli okurum, mağazaya gittin. Üzerine giysi alacaksın. Giysiler dolapta, görmüyorsun. Şansa birini çekeceksin. Çektiğinin ölçüsünü de bilmiyorsun. Ve o takımı giymeye mecbur kalıyorsun. Yani çoğu zaman bu işler ısmarlama kostüm alır gibi olmuyor. Konfeksiyon alınıyor, yani S, M ve L bedeni oluyor. Ben senin bilgi terzin olayım. Bahtına çıkan ölçü üzerinden bir şeyler söyleyeyim. Ama ölçüyü yazmamışsın. Yani aslanım, fındık faresi mi yoksa tarla faresi kadar mı? Neyse sonuçta değişen bir şey olmayacak. Organ büyümeyecek. ‘Buna gerek var mı?’ düşüncesinde de söz sahibi eşin olacak. Hadi bakalım, şimdilik derslerine bak. İleride eşinden yana bir umut feneri yak.

* * *

Sertleşme oluyor ama ereksiyon olmuyor

Penisimin boyu 12 santim. Sertleşme olmasına rağmen ereksiyon olamıyorum. Bu beni üzüyor. Çocuğum olmayacak diye korkuyorum. Bunun için ne yapabilirim?

CEVAP Değerli okurum, A) Sertleşme nedir? B) Ereksiyon nedir? C) Hangisi önde gelir, hangisi işi bitirir? D) Tümü. Bu soruların yanıtını işaretle bana gönder. Hem senin cinsellik hem de zeka yaşını ölçmüş olayım. Bugün de biraz bilimsel takılalım. Seni de laboratuvar tetkikinden geçirelim. Hep sözle olmaz.

Kan gelmedi

Sevgilimle ilişkiye girdik. Ancak kan gelmedi. Bir gün sonra kan gelmiş. Böyle olabilir mi?

CEVAP Olabilir değerli okurum. İşin tam ortasında kaldın. Bir elinde vicdanın, bir elinde sorumluluk. Kura çek, hangisinden yana ağırlık basarsa ona oyna. Yapılacak başka bir şey yok.

Sivilcelerimi arttırır mı?

15 yaşındayım. Haftada bir kez mastürbasyon yapıyorum. Ama yüzümdeki sivilceler artıyor. Mastürbasyonun sivilcelere zarar verir mi?

CEVAP Olmaz, değerli okurum, hadi benden sana izin. Haftada 2’ye çıkabilirsin.

Kilo yüzünden mi küçük?

15 yaşındayım. Penisim 6.5 santim. Biraz kiloluyum. Babam “Sorunun kilodan kaynaklanıyor” diyor. Siz ne dersiniz?

CEVAP Değerli okurum, babanın düşüncesine katılıyorum. Ereksiyon durumu mu 6.5 santim? Baban seni üroloji ve endokrinoloji uzmanına götürse kesin sonucu ondan alsanız ne iyi olur.

Kime göstersem korkuyor


26 yaşındayım, cinsel organım büyük. Hangi kız arkadaşa göstersem korkuyor. Ne yapacağım?

CEVAP Değerli okurum, kendine uygun bir kadın bulursun. Sürekli ona buna göstermenin de ne anlamı var anlayamadım. Tabii ki kızlar korkar. Günün birinde seninkisinin de meraklısı çıkabilir. Depresyona girmek yok. Her önüne gelene de göstermek yok.

Penisim uzamazsa...

15 yaşındayım, penisim 8 santim, 1.52 boyundayım. Penisim uzamazsa diye çok korkuyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP Uzayacak yavrum, ama sen baskı yapma. Özgür bırak, karışma, mutlaka spor yap. Kesinlikle kilo alma, gerisini doğaya bırak ve safsatalara inanma.

Boşalamıyorum


24 yaşındayım. Mastürbasyonda boşalıyorum ama sekste boşalamıyorum. Nasıl bir çözüm bulabilirim?

CEVAP Değerli okurum, mastürbasyonu azalt. En az 6 ay ya da 1 yıl boyunca kendi kendine telkinde bulanacaksın. Asla “İradesizim, güçsüzüm” diye aşağılık kompleksine girmeyeceksin. Zamanla, normal cinsel ilişkiye geçtiğinde bir alışkanlık süresini de göze alacaksın.

Nasıl yapacağım?

16 yaşında kızım. Kızlık zarımı bozmadan nasıl mastürbasyon yaparım. Yardım eder misiniz?

CEVAP Değerli okurum, burası mastürbasyon dersi verilecek bir köşe değil. Yani komutla, sağa bak, sola bak, ayağa kalk, parmak yukarı, gözler aşağı demek olmaz.

İstek var, hareket yok

28 yaşındayım. Birkaç aydır cinsel isteğim olmasına rağmen ereksiyon olamıyorum. Kadınlar dokunsa da hiçbir şey olmuyor. İstekliyim ama hareket yok. Ne yapacağım?

CEVAP Değerli okurum, hiçbir şey yapma. Bekle. Ortam, zaman her şey düzelecek. Çünkü o sistemde kolay bozulma olmuyor.

Kızlar ilişkiye girmiyor

15 yaşındayım. Penisim 20 santim. Kızlar benimle penisim çok büyük olduğu için ilişkiye girmek istemiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP Değerli okurum, hiçbir şey yapma. Kızlar iyi yapıyorlar. Bu kız bolluğu da sizin aklınızı aldı, beni de panikletti doğrusu. Nasıl iş yani?

Zar neden yırtılmadı?


21 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdim. Kızlık zarı yırtılmadı. İkincide kanama olmadı. Kız arkadaşımdan şüpheleniyorum.

CEVAP Sevgili okurum, nesinden şüpheleniyorsun? Şüpheleneceksen niye yaptın? Evlenecek misin? Ayrılınca vicdanın rahat edecek mi? Kuşkularını kınıyor ve ayıplıyorum. Bilimsel yorumuma gelince: Bir tek doğru var. Kızlık zarı esnektir. Kanamadı.

Zararı var mı?

16 yaşında kızım. Adet döneminde de mastürbasyon yapmam sizce doğru mu?

CEVAP Sevgili yavrum, çocuk kızsın. Gençliğe adımını atmış, adetini görmüşsün. Bir mevsim bile 3 ay sürüyor. Senin genç kızlığın nereden baksan 10 yıl sürecek. Bu nedenle, mastürbasyonu sen kafanda çöz, yanlış teknik uygulama. Adet döneminde yapmasan iyi olur.

GÜNÜN SÖZÜ

Kalıcı mutluluk için çok çaba gerekir.
Kendiliğinden gelen mutluluk ise yine kendiliğinden uçup gider. H.D.

16

Sıradaki haber yükleniyor...
holder