Gündem Şüpheli şahıs ihbarından 'üniversiteli dramı' çıktı

Şüpheli şahıs ihbarından 'üniversiteli dramı' çıktı

Paylaş
Şüpheli şahıs ihbarından 'üniversiteli dramı' çıktı

Şüpheli şahıs ihbarını değerlendiren polis, 10 gündür sokakta sabahlayan üniversite 2. sınıf öğrencisi A.Ç. ile karşılaştı

Erzincan’da bir işhanının bodrumunda bulunan mescitte şüphe üzerine gece yarısı gözaltına alınan genç için yapılan ihbar bir dramı ortaya çıkardı... Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan “şüpheli şahıs” ihbarının ardından harekete geçen polis, adının A.Ç. olduğu anlaşılan ve aranan bir kaçağın eşkâline uyan genci gözaltına aldı. İşte gencin içinde bulunduğu dramatik öykü de bu gözaltı sırasında verdiği ifadede gözler önüne serildi.

Haberin Devamı

ÇOK BAŞARILI

A.Ç.’nin aslında, Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 2. sınıfında okuyan ve son derece başarılı notlara sahip bir öğrenci olduğu anlaşıldı. Diyarbakır doğumlu, 23 yaşındaki üniversitelinin maddi imkânsızlıklar nedeniyle yaklaşık 10 gündür kentteki çarşıların bodrumlarında bulunan mescitlerde, sokaklarda ve parklarda kaldığı tespit edildi.

Herhangi bir sabıka kaydı bulunmadığı belirlenen A.Ç.’nin sorgusunda ortaya çıkan dram, polisleri de duygulandırdı. A.Ç’nin, çiftçilikle uğraşan babasından aldığı hasat parası ile kayıt yaptırdıktan sonra parasız kaldığı için çarşıların bodrumlarında bulunan mescitlerde, sokaklarda ve parklarda gecelediği, sabahlara kadar doğru dürüst uyuyamadığı anlaşıldı.

Haberin Devamı

Okumak için inanılmaz bir azimle mücadele eden A.Ç.’nin 2008 yılında Sivas Cumhuriyet Üniver sitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nü kazandığı ancak maddi imkânsızlıklar nedeniyle 1 hafta gittiği okulunu bırakarak ailesinin yanına dönmek zorunda kaldığı öğrenildi. Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, A.Ç.’yi geçici bir süreliğine TEDAŞ İl Müdürlüğü Misafirhanesi’ne yerleştirdi.

POLİS KARNINI DOYURDU

Geçen cuma günü ortaya çıkan olaya polisler de kayıtsız kalamadı. Karşılaştıkları bu dram karşısında Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi personeli öncelikle 3 gündür aç olduğunu söyleyen A.Ç.’nin karnını doyurdu. Daha sonra temizlik ihtiyaçlarını da giderip imkânlarının verdiği ölçüde aralarında bir miktar para toplayıp A.Ç.’ye yeni elbiseler aldı. Polisin yardımı karşısında bir hayli duygulanıp gözleri dolan üniversiteli A.Ç. sadece “Teşekkür ederim” diyebildi.

Kemal Özdemir / Habertürk