Mehmet Coşkundeniz Sürat ilişkide de felakettir
HABERİ PAYLAŞ

Sürat ilişkide de felakettir

Haberin Devamı

Helin Avşar ile Serhan Bora 6 ay evlilikten sonra ayrıldı. Önce boşanacaklarını yalanladılar ama Helin Avşar geçtiğimiz günlerde Instagram hesabından boşanacağını resmen açıkladı.

Bu çiftimizin evlilik kararının çok kısa sürede alındığını hatırlatırım. Evlilik kararı alınırken sürat felakettir hanımlar beyler. İşte nedenleri...

“Evlilik kararını 23 günde aldık. (Kahkahalar) O kişi karşına çıktığında anlıyorsun ve ‘Evet işte bu’ diyorsun. Bir anda hissediyorsun. Biliyorsun benim altıncı hissim de çok kuvvetlidir. Serhan ile uzun konuşmalar sonrasında, kafalarımızın birbiriyle uyuştuğuna karar verdik ve evlilik kararı aldık.”

Yukarıdaki sözler Helin Avşar’a ait. 20 Şubat 2016’da Serhan Bora ile evlendi. Evlendikten sonraki ilk röportajında da bu sözleri söyledi. Hepsi çok güzel de gerçekliği yok! Çünkü hanımlar beyler evlilik kararı, flörte, çıkmaya, ilişkiye benzemez. O başka bir şeydir. Altıncı hisle falan hissedilmez. Evlilik bir anlaşmadır. O anlaşmanın şartlarının yerine getirilmesi gerekir. Bu vesileyle ne zaman evlenmeniz gerektiğini ve evlenirken neye dikkat etmeniz gerektiğini bir kez daha anlatayım.

1- “Bir imza neyi değiştirir?” demeyin, her şeyi değiştirir. Sadece birbirinizle değil, ailelerinizle, arkadaşlarınızla ve devletle evleneceksiniz. Evet, evlilik bir ilişki için en büyük risktir.

2- Kafanızda soru işaretleri varsa evlilik kararını yeniden gözden geçirin. Beyninizle ve kalbinizle tamamen ikna olmadıysanız evlenmeye kalkmayın. En azından bir süre evliliği erteleyin.

3- Aşk güzel şey ama insanı yanıltır. Hormonların dorukta olduğu ilk 6 ayda evlilik kararı almayın. Çünkü o dönemde beyniniz ‘dopamin’in etkisi altındadır. Dopamin beyninizdeki muhakeme merkezini bloke eder.

4- “Evet bazı kötü yanları var ama evlendikten sonra değişir” yargısı yanlıştır. Türkiye’de boşananların yüzde 61’i “Evlendikten sonra değişeceğini sanmıştım” dedi.

5- Doğru eşi seçebilmek çok önemlidir. Sizin için ‘doğru sevgili’ olan kişi ‘doğru eş’ olmayabilir. Sevgiliyken yapılan bencilce hareketler, hoşgörüsüzlüğe varan kıskançlık gösterileri hoşunuza gidebilir. Ancak evlilikte bu durum büyük sorun yaratabilir.

6- Eğlenemediğiniz insanla sakın evlenmeyin! Birlikte vakit geçirmekten hoşlanmıyorsanız, ortak beğenileriniz yoksa, ortak ilgi alanlarınız yoksa o evlilik sizin için zulüm haline gelir.

7- Üremek için de evlenmiyoruz. O yüzden daha baştan beyninizin ve kalbinizin kabul etmediği insanı çocuk yaparak eve bağlama fikrini aklınızdan bile geçirmeyin. Türkiye’de boşananların yüzde 64’ü çocuklu. Boşanma sebeplerinden biri de çocukla ilgili tartışmalar.

8- Evliliğin yarısı cinselliktir. Birçok çiftin cinsel açıdan uyumlu olup olmadığını evlilik öncesi tespit etmesi mümkün değil. Ama en azından elini tuttuğunuzda, aklınıza geldiğinde, göz göze bakıştığınızda cinsel açıdan sizi uyarmayan biriyle evlenmeyin.

9- Evlilik belirli bir olgunluğa ulaşmış insanların yapması gereken bir eylemdir. Henüz kendi ailesinden kopamamış, ‘ana kuzusu’ diye tabir edilen kişiler evliliğe uygun değildir.

10- Kültür, eğitim, aile terbiyesi gibi kavramlar evlilikte büyük önem taşır. Bu noktalarda uygunluk şarttır. Birbirine yakın kültüre sahip olmayan çiftlerin mutlu olması pek mümkün değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder