Tamer Heper Süre şartına uyuldu mu?
HABERİ PAYLAŞ

Süre şartına uyuldu mu?

Haberin Devamı

Sitemizin genel kurulunun Ocak ve Temmuz aylarında yapılacağı yönetim planında yazılı. Ancak bizim kat malikleri kurulu Ağustos’ta yapıldı. Bu iptal nedeni olabilir mi? ● T.E.

Kat mülkiyetine tabi binalarda ve sitelerde kat malikleri kurulunun hangi tarihlerde yapılacağı yazılı ise o tarihte olağan genel kurul yapılır. Şayet yönetim planında kat malikleri kurulu toplantı tarihi yazılı değil ise o zaman Ocak ayında yapılır. Olağan kat malikleri toplantısı ile olağanüstü toplantı arasındaki farklardan biri şudur: Olağanüstü toplantılarda toplantı günü ve gündemi toplantıdan 15 gün önce ellerine geçecek şekilde bağımsız bölüm maliklerine bildirilir. Buna uyulmaması durumunda toplantının iptalini talep mümkündür. Ancak olağan toplantılarda bu 15 günlük süreye uyulmayabilir.

Okuyucumun sitesinin yönetim planında toplantı tarihi Temmuz olarak belirtilmiş ise ve toplantı Ağustos’ta yapılmış ise bu toplantı olağan değil olağanüstü toplantıdır ve daveti bağımsız bölüm maliklerinin eline 15 günden önce geçmelidir. Bu tarihe uyuldu ise sadece toplantı tarihi açısından iptal talep olunamaz. Zira olağanüstü toplantı bu davet şartlarına uyulmak kaydı ile her zaman yapılabilir. Unutulmaması gereken ikinci bir husus da şudur: Kat maliklerini toplantıya çağırabilecek olanlar, yönetici, denetçi ve bağımsız bölüm maliklerinin üçte biridir. Bunların olağanüstü toplantıya çağırması davet şartlarına uyulması kaydı ile mümkündür.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder