Siyaset 'Süreci daha yakından izleyeceğiz'
Paylaş
'Süreci daha yakından izleyeceğiz'

Barış ve Demokrasi Partisi'nin düzenlediği dayanışma yemeğine katılan BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin nasıl kurulduğunu ve çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu

BDP İstanbul İl Başkanlığı’nın Okmeydanı’nda düzenlenen dayanışma yemeğine BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Eş Başkan Gülten Kışanak ile çok sayıda partili katıldı.

Partisinin 5 yıldızlı otellerde kurulmadığı söyleyen Demirtaş, "2012 yılında AKP iktidara geldiğinde dağda gerilla yoktu. Türkiye sınırları dışına çıkmıştı. Kan akmıyordu. Analar ağlamıyordu. Bu AKP için hazır ortamdı. 1999 yılında sayın Öcalan’ın çağrısıyla bütün gerillalar Türkiye sınırları dışına çıkmıştı.

Bir tek adım atıldığını gördün mü? Başbakan Erdoğan daha siyasetçiyi hazmedemiyor. Yani sen dağdan indireceğim. Dediklerine, çağrı yaptıklarına, tokalaşan ve sarılana terörist muamelesi yapıyorsun. Bu zihniyet değişimi yok. Kiminle nasıl barış yapacaksın.

Çatıştığın savaştığın ve bir birine silah doğrulttuğunla barış yapacaksın. Sen daha onunla tokalaşan kucaklaşanı içine sindirememişsin. Sen daha siyasetçiyi içine sindirememişsin. Peki çağrı yaptığın dağdaki senin samimiyetine nasıl inanacak" şeklinde konuştu.

Selahattin Demirtaş, İmralı’yla gidecek ikinci ekibin dönüşünden sonra süreci daha yakından takip edeceklerini ifade ederek, " Biz yarından itibaren süreci daha yakından izleyeceğiz. Gerçekten bir müzakereye dönüşecek mi? Dönüşmeyecek mi? Yakından göreceğiz.

Bizim arzumuz isteğimiz budur. Akan kan dursun. Bunu sağlayabilecek irade sahibi de sayın Öcalan’dır. Umut ediyorum ki, akan kanın durması sağlanacak ve bizler siyasetçiler olarak üzerimize düşen omuzlarımızdaki yükün sorumluluğu gereği olarak siyasetle bu sorunu çözmek için fırsat yakalayacağız.

Ortam hazır hale gelecektir. İnşallah en kısa sürede bu olacaktır. Ondan sonra göreceğiz samimiyet var mı, çözüm süreci var mı, adım atılıyor mu bakacağız. Sadece senin yanındaki bir kaç tane Kürt’ün mü sorunu var yoksa bir halkın mı bunu yakından takip ederek göreceğiz. Arzumuz isteğimiz akan kanın durmasıdır." şeklinde konuştu.

Süleyman KAYA/İstanbul,(DHA)

Haberin Devamı