Siyaset 'Süreci hep birlikte yürüteceğiz'
Paylaş
'Süreci hep birlikte yürüteceğiz'

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, önemli bir sürecin içinde olduklarını ve sürecin toplumsallaşması gerektiğini belirtti ve şu açıklamalrı yaptı

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, önemli bir sürecin içinde olduklarını ve sürecin toplumsallaşması gerektiğini belirterek, "Türk, Kürt, Türkiye’deki bütün halkların eşit ve özgür bir temelde yarının kurabilmesi, yeniden inşa edebilmesi için biz seferberlik içerisindeyiz. Yaz demeyeceğiz, kış demeyeceğiz, bu süreci hep beraber yürüteceğiz" dedi.

Geçen yıl Karşıyaka Polis Merkezi önünde yaşanan bombalı saldırının ardından, BDP karşıtı bir grubun saldırısıyla yakılan BDP Şehitkamil İlçe Başkanlığı binası, tadilatın ardından yeniden açıldı. Açılış törenine BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. Davul zurna eşliğinde halay çeken kalabalığa konuşan BDP’li Ayla Akat Ata, önemli bir sürecin içinde olduklarını belirterek, şunları söyledi: "10 gün önce giden heyet Sayın Öcalan’ın yeni bir mektup yazdığını ortaya koydu. Kamuoyuna duyurdu.

Şimdi biz yeni bir mektupta neler yazıldığını kamuoyuyla beraber öğrenmeyi bekliyoruz. Bu sürecin örgütleyenlerin, kamuoyuyla, halkla bu süreci paylaşması, sürecin toplumsallaşması her dönemkinden daha önemlidir. O yüzden nasıl ki, Akil İnsanlar Komisyonu 7 bölgede gezdi. Burada bulunan yıllardır Antep’te yaşayan halkımız da süreci anlatma noktasında, sürecin toplumsallaşması için aynı görev ve misyona sahiptir.

Sayın Öcalan 4 konferans önerdi. 3’ü gerçekleşti. Biri Ankara’da, biri Diyarbakır’da, üçüncüsü Avrupa’daki diaspora örgütleri tarafından Avrupa’da, şimdi 4’üncüsünü bekliyoruz. Kürt Ulusal Konferansı’nın bekliyoruz. Kürdistan’ın, her 4 parçasındaki Kürtlerin oturup süreci birlikte tartışması, ortak sonuçlar çıkarması ve yarını doğru okuyabilmek için ortak kararlar almasını bekliyoruz.

Bu 4 konferansın ne kadar hayati önemde olduğunu bizler de devlet de çok iyi biliyor. Ama şunu ifade edelim. Artık konferans kararları, konferanslar tartışılarak, karar alınarak bitmeyecek. Konferans kararlarını uygulayacağız. Sürecin toplumsallaşması için aldığımız kararlar var. Sayın Öcalan’ın özgürlüğü için, Kürt halkının özgürlüğüne kavuşması için, anayasal ve yasal düzenlemeler yapılması için cezaevlerinin boşalması için. Türk, Kürt, Türkiye’deki bütün halkların eşit ve özgür bir temelde yarınını kurabilmesi, yeniden inşa edebilmesi için biz seferberlik içerisindeyiz. Yaz demeyeceğiz, kış demeyeceğiz, bu süreci hep beraber yürüteceğiz."

Ayla Akat Ata’nın konuşmasının ardından yeni parti binası kurdele kesilerek açıldı.

Eyyüp BURUN-Mehmet BULUT/ GAZİANTEP, (DHA)

Haberin Devamı