Siyaset 'Sürecin suni tenefüse ihtiyacı var'
Paylaş
'Sürecin suni tenefüse ihtiyacı var'

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, bir televizyon kanalında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

Habertürk’ün yayınına katılan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adaylarının henüz belirlenmediğini söyledi. Demirtaş, herhangi bir partiyle ittifak halinde olmadıklarını da dile getirdi.

Barış sürecine değinen Demirtaş; "Özellikle sayın Başbakan, bu tür meselelerde sürecin ciddiyetine denk düşmeyen bu tür yaklaşımlarla aslında çok zorluyor. İşin esasına, özüne yoğunlaşmak yerine bu tür esası etkileyecek şekilsel müdahalelerle malesef ki başından beri meseleyi çok kişiselleştiriyor. Barış süreci sanki, Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafında örülmüş ve kendisinin iki dudağının arasından çıkacak şeylere bağlıymış gibi bir tutum sergiliyor. Bu çok yanlış" dedi.

SİYASETİ SUSTURMANIZ DEMEK SİLAHLAR KONUŞSUN ANLAMINA GELİR

Çözüm sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin başından beri tutumunun yanlış olduğunu öne süren Demirtaş şöyle konuştu: "Şu anki diyolog değil monolog. Başbakan tek başına ben yaptım gibi bir tutum sergiliyor. Başbakan siyaseti susturmaya çalışıyor. Siyaset konuşacaksa da onu da size göre mi konuşacağız? Siyaseti susturmanız demek o zaman silahlar konuşsun anlamına gelir.

Şu anda yürüyen diyalog bile değil, monoloğa dönüştü. Tek başına Başbakan ben yaptım, ben karar veririm noktasına gelmiş durumda. Gerilimi yaratan budur. Hükümetin şu anda yapması gereken şey ve kamuoyunun hükümete yöneltmesi gereken basınç; Madem bu kadar risk aldın, lütfen müzakereye başla. Sürecin şu anda sunni teneffüse ihtiyacı var. Bu sunni teneffüs yapmalı. Biz olumlu bakmaya devam edelim."

Hakime TORUN/ ANKARA, (DHA)

Haberin Devamı