Yaşam Sürekli net çeken fotoğraf makinesi

Sürekli net çeken fotoğraf makinesi

Paylaş
Sürekli net çeken fotoğraf makinesi

ABD'de yeni kurulan bir firma tarafından geliştirilen fotoğraf makinesi, görüntünün netliğini deklanşöre bastıktan sonra sağlayarak, daima net fotoğraf çekmeyi sağlıyor

Lytro adlı firmanın blogunda yapılan açıklamada, "Bu makine hafta sonunda olup bitenleri daha iyi hatırlamanızı sağlayabilir" denilerek, özel geliştirilen yazılım sayesinde deklanşöre basıldıktan sonra dijital görüntülerde net ve flu noktaları değiştirmek için ışık verilerinden yararlanıldığı belirtiliyor.

Stanford Üniversitesi’nde doktora eğitimi yapmakta olan Ren Ng tarafından kurulan şirket, yaklaşık sekiz yıldır fotoğrafı çekilen bir sahnenin ışık alanının tamamını yakalayabilmeye olanak tanıyan ilk fotoğraf makinesi üzerinde çalışıyor.

Cihazı geliştiren Ng, ilk prototiplerin test edildiğini belirtti ve prototiplerle çekilen fotoğrafları "yaşayan görüntüler" olarak niteledi.

Fotoğraf makinelerinin yıl sonunda piyasaya çıkacağını söyleyen Ng, fiyat konusunda açıklama yapmadı.

Amerikan medyasına göre, üretim için 50 milyon dolar finansman sağlayan Lytro şirketi, bunun büyük kısmını internet tarayıcısı Netscape’i yaratan Marc Andreessen tarafından kurulan Andreessen Horowitz adlı yatırım şirketinden aldı.

Haberin Devamı