Tamer Heper Süresinde dava açılmalı
HABERİ PAYLAŞ

Süresinde dava açılmalı

Haberin Devamı

Annem kendi ihtiyacı için 7-8 ay önce bir ev satın aldı, içinde kiracı var. Annem kendisine noterden ihtarname gönderdi. Bu defa kiracı kiraları eksik yatırmaya başladı. Annem bunun için de ihtarname gönderdi ama kiracı çıkmıyor. Danıştığımız kişiler kiracının bir celsede çıkmayacağını söylüyor. Bunun bir kolayı yok mu? ● S.Ö.

Anneniz 7-8 ay önce bu yeri satın aldığında kiracıya ihtarname göndermiş. Muhtemelen “Bu yeri yeni aldım, ihtiyacım var, çık” dedi. Bu ihtarın, satın almadan sonraki bir ay içinde çekilmesi lazım. Bu ihtardan sonra da altıncı aydan sonraki bir ay içinde tahliye davası açılması lazım.

Tahliye davası açılmaz ise kiracı da çıkmaz. Bitmedi, kira dönemi sonu geldiğinde, bitiminden itibaren bir ay içinde ihtiyaç nedeni ile tahliye davası açılması lazım. Bu dava da açılmaz ise kiracı çıkmaz. Bitmedi, “Kira bedelleri eksik ödeniyor” diyorsunuz. Kiracıya ihtarname keşidesi ile kendisine kira bedelini tamamlaması için 30 gün süre verilmesi lazım. 30 gün içinde ödeme yapmazsa tahliye nedeni doğmuştur dava açmak lazım. Dava açmazsanız kiracı çıkmaz. Bakın bir anda size üç tane tahliye nedeni saydım.

Bunlar dava açma imkanı tanır. Bunlardan istifade etmeyip de kiracının kendi kendine çıkmasını beklerseniz çıkmaz. Tek celsede çıkar mı? Bırakın ihtiyaç nedeni ile tahliye talebini, en kolay tahliye nedeni olan temerrüt nedeni ile tahliyede yani kiracıya 30 gün ödeme süresi verilip de kirayı 30 gün içinde ödemediği hallerde dahi ilk celse tahliye kararı alamıyoruz. Sebepsiz olarak davaların uzadığına çok tanık oluyoruz. Ne yazık ki durum bu. Bunun kolayını soruyorsunuz, kolayı süresini geçirmeden dava açmaktır. Tabii bunu yaparken de bir bilenle hareket etmektir. Başka da yolu yoktur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder