Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Süreyi uzatmak mümkün
HABERİ PAYLAŞ

Süreyi uzatmak mümkün

Erken boşalma erkeklerin en büyük sorunlarından. Bu konuda yapılan çalışmalar sonucu önemli gelişmeler oldu. Problemi olan erkeğin tahlilleri yapılıyor, ilaç tedavisine başlanıyor. Böylece boşalma süresi 10 katına kadar uzatılabiliyor

[[HAFTAYA]]

SORU: Meni gelmiyor

56 yaşındayım. 2 senedir ilaç kullanıyorum. 4 aydır meni gelmiyor. Cinsel ilişkiden zevk alıyorum ama her şey kupkuru. Bunu sebebi aldığım ilaçlar olabilir mi?

CEVAP

Bahsettiğiniz durumun, yani dışarı boşalmamanızın bir adı da kuru ejakülasyondur. Mesane boynundaki kasın gevşekliği nedeniyle orgazm sırasında boşalan meniniz, arka tarafa, yani idrar kesenize gidiyor. Bu durumun sıhhatinize herhangi bir zararı yoktur, sadece çocuk olmasını istiyorsanız tedavisi gereklidir. Ama bazı kişilerde bu durum psikolojik olarak huzursuzluk yartabilmektedir. Bu durum şeker hastalığı veya alınan ilaçlardan da kaynaklanabilir.

Haberin Devamı

SORU: Erken boşalma konusunda gelişmeler var mı?

Bir süre önce erken boşalma için yeni bir ilaç geliştirildiğini ve bu konuda bilgi vereceğinizi söylemiştiniz, bir gelişme var mı?

CEVAP

Erken boşalma tedavisinde son dönemde çok önemli gelişmeler olmuştur. Artık gerekli tahlilleri öncelikle yaptıktan sonra erken boşalma sorunu olanları yeni geliştirilen ilaçlar ile çok daha başarılı olarak tedavi edebiliyoruz. Sadece gerektiğinde alınabilen bu ilaçlar boşalma süresini 10 katına dek uzatabilmektedir.

SORU: Ameliyat bölgesinde kitleler var, neden?

22 yaşındayım. Çocukluğumda 2 taraftan da kasık fıtığı ameliyatı olmuştum. Şu anda sıkıntım yok ancak ameliyattan sonra o bölgede kitleler meydana geldi. Bunun bana zararı daha çok psikolojik. O kitleler beni rahatsız ediyor, penisin işlevinde farklılık yaratıyor gibi. Bu konunun tedavisi var mı, var ise ne yapmalıyım?

CEVAP

Kasık fıtığı ameliyatı sonrasında ortaya çıkan ve penisin işlevini etkileyen kitlelerin ne olduğunu tahmin edemiyorum. Muayene ile aydınlanacak sorunları bu köşede tanımlamak ve tedavi etmek mümkün değildir. Burada sadece okuyucu çoğunluğunun faydalanacağı, erkek sağlığı konusunda genel bilgi edineceği konuları açıklamaya uygun sorularınızı yanıtlayabiliyoruz.

Haberin Devamı

SORU: Hücreler ölüymüş

1 yıl önce sperm testi yaptırdım. Hücrelerin yüzde 90’ı ölüymüş. Yeni evlendim ve eşim çok çocuk istiyor. Çocuğumuzun olması için ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Sadece bir androloji departmanı olan ve bu konuda uzmanlaşmış laboratuvarların sperm analizlerine yorum yapmayı tercih ediyorum. Siz en iyisi bir üroloji-androloji uzmanına başvurarark muayene olun ve onun kılavuzluğunda gerekli tetkik ve tedavileri yaptırınız. Kendi kendinize yaptıracağınız tetkikler ve kulaktan dolma tedavilerle vakit kaybetmemenizi öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder