Gündem Suriye'deki Fırat Kalkanı Operasyonu'nda 18’inci şehit

Suriye'deki Fırat Kalkanı Operasyonu'nda 18’inci şehit

Paylaş
Suriye'deki Fırat Kalkanı Operasyonu'nda 18’inci şehit

Suriye’de yürütülen ’Fırat Kalkanı Harekatı’nda terör örgütü DEAŞ  ile çıkan çatışmalarda Piyade Uzman Çavuş 25 yaşındaki Kader Acar şehit oldu, 3 asker de yaralandı. Şehit askerin 2,5 yıldır nişanlı olduğu ve gelecek yaz evlenmek için hazırlık yaptığı ortaya çıktı. Şehit askerin nişanlısı Gülüm Uzun, tabutu başında "Sana kavuşmak nasip olmadı, kavuşamadık" diyerek gözyaşı döktü

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye topraklarında 95 gündür yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı’nda El Bab bölgesinde çıkan gece geç saatlerde yaşanan çatışmalarda Piyade Uzman Çavuş Kader Acar şehit oldu, 3 asker ise yaralandı.

Şehit Uzman Çavuş Acar’ın cenazesi bu sabah 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere askeri uçakla memleketi Zonguldak Ereğli'ye gönderildi.




EVLİLİK HAZIRLIĞI YAPIYORLARDI



Zongul'dak'ta havaalanında Şehit Uzman Çavuş Kader Acar’ı karşılayan nişanlısı Gülüm Uzun, tabutun başına gelerek uzun süre gözyaşı döktü. Yaza düğün hazırlığı yapan şehidin nişanlısı, "Sana kavuşmak nasip olmadı kavuşamadık" dedi.

Şehit asken Ereğli'deki Bozhane Camii’nde ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Cemaller Köyü’nde toprağa verildi.

5 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde Zonguldak Valisi Vali Ali Kaban, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Özcan Ulupınar, Faruk Çaturoğlu, Hüseyin Özbakır, CHP Milletvekilleri Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tuğgeneral Erdem Muratlı, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Haluk Selvi, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu da hazır bulundu.


'ANNEMLE BABAMA SELAM SÖYLE'



Şehidin ablası Yasemin Kiremitçi, cenaze namazı öncesi tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Abla Kiretmitçi, "Korkma kuzum. En güzel yere gidiyorsun. Bak biz seninle gurur duyuyoruz. Sen bizim gururumuzsun yavrum. Seni orada annem, babam karşılayacak. Sen bu vatan için şehit oldun. Biz biraz acı çekeceğiz ama dayanacağız oğlum. Sen şimdi orada anneme ve babama çok selamlarımızı söyle" diyerek ağladı.

'EN BÜYÜK KORKUMUZ KAVUŞAMAMAKTI’



Şehidin, 2 ay önce nişanlandığı ve seneye evlenmeyi planladığı nişanlısı Gülüm Uzun da "En büyük korkumuz kavuşamamaktı. Böyle mi anlaşmıştık biz seninle? Söyle bana böyle mi anlaşmıştık?" diyerek tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü.


Cenazede tabut başında nöbet tutan asker de gözyaşlarını tutamadı.

DHA-AA-İHA