Dünya Suriye helikopteri Resulayn'ı bombaladı

Suriye helikopteri Resulayn'ı bombaladı

Paylaş
Suriye helikopteri Resulayn'ı bombaladı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nin karşısında bulunan ve şiddetli çatışmaların ardından muhaliflerin kontrolüne geçen Suriye'nin Haseki kentine bağlı Resulayn ilçesi, bugün ordu birliklerine ait helikopter tarafından bombalandı

Ceylanpınar’a birkaç yüz metre uzaklıktaki Resulayn, geçen 8 Kasım’da muhalifler tarafından şiddetli çatışmaların ardından ele geçirildi. Suriye savaş uçakları tarafından 3 gün boyunca birçok kez bombalanan Resulayn’da, geçen hafta da muhalifler ile PYD güçleri arasında çatışmalar meydana geldi.

Son birkaç gündür sessizliğin hakim olduğu Resulayn semalarında bugün öğleden sonra görülen Suriye helikopteri sınırın iki tarafında da tedirginliğe yol açtı.

Muhaliflerin uçaksavar ve uzun namlulu silahlar ile vurmaya çalıştığı helikopter, Türkiye sınırına 2 kilometre uzaklıktaki Resulayn’da 2 ayrı noktayı bombaladı.

Muhaliflerin bulunduğu iddia edilen alanları bombalayan helikopter Resulayn’dan ayrılırken, saldırıda ölen ve yaralananlar olduğu ileri sürüldü.

Bombalanan alanlardan dumanlar yükselirken, bu gelişme sonrası tedirginliğin yaşandığı Ceylanpınar sınırında güvenlik önlemleri artırıldı.

CEYLANPINAR (Şanlıurfa), (DHA)

Haberin Devamı