Dünya Suriye ordusu Dera'da

Suriye ordusu Dera'da

Paylaş
Suriye ordusu Dera'da

Suriye askerleri, tankların eşliğinde muhaliflerin merkezi olan Dera kentine girdi. Suriye hükümeti Ürdün sınırını kapattı

Haftasonu yaşanan kanlı olayların ardından Suriye ordusu geniş çaplı bir operasyon başlattı. Harekatın merkezinde ülkedeki olayların ilk kez başladığı yer olan Dera kenti var.

Haberin Devamı

Ordu birliklerinin bu sabaha karşı Dera’ya girdikleri ve ardından şehirden silah seslerinin duyulduğu belirtiliyor. Kente 3 binden fazla güvenlik görevlisinin girdiğini söyleyen görgü tanıkları, keskin nişancıların çatılarda mevzilendiklerini, tankların sokaklarda dolaştığını, askerlerin rastgele ateş açtıklarını anlattılar.

Fransız haber ajansı AFP, görgü tanıklarına dayanarak verdiği haberde 5 kişinin öldüğünü duyurdu. Reuters haber ajansı da görgü tanıklarına dayanarak verdiği haberde çok sayıda cesedin caddelerde yattığını duyurdu. Ajansa telefonla bağlanan bir görgü tanığı, Ömer Camii yakınında iki cesedin yattığını, insanların evlerine kapandığını söyledi.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5283","5283","201104","5283-2.jpg");

Haberin Devamı

CEBLE'DE 13 ÖLÜ

Suriyeli muhalifler ayrıca, kıyı şehri Ceble kentinde güvenlik güçlerinin göstericilerin üzerine ateş açmaları sonucu 13 kişinin yaşamini yitirdiğini belirtti. Güvenlik güçleri'nin Humus kentinde de onlarca muhalifi gözaltına aldıklari haber veriliyor.

Suriye'de 18 Mart'ta başlayan olaylarda şimdiye kadar yaklaşik 350 kişi öldü, onlarca kişi de kayıp.

ÜRDÜN SINIRI KAPATILDI

Yaşanan bu gelişmelerden sonra Suriye hükümeti Ürdün sınırını kapattı. Reuters'a konuşan bir yetkili, sınırın kapatılma zamanının, Dera'daki operrasyonla bağlantılı olduğunu söyledi. Ürdün'ün başkenti Amman'daki bir üst düzey diplomat da Dera ve Nasib'deki sınır kapılarının trafiğe kapatıldığını doğruladı.

'YOKETME SAVAŞI AÇILDI'

Suriye'nin önde gelen insan hakları savunucusu Suhair Atassi, Esad hükümetinin demokrasi yanlılarını toptan yoketmek için savaş başlattığını söyledi.