Dünya Suriye sınırına yığınak

Suriye sınırına yığınak

Paylaş
Suriye sınırına yığınak

Suriye sınırındaki hareketlilik sürüyor. Suriye askerleri, sınır yakınındaki Harapcöz köyüne girdi. Mülteciler ise Türkiye'ye kaçıyor

Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyünün hemen karşısındaki Harapcöz köyünde askeri hareketlilik yaşanıyor. Suriye birlikleri tank ve keskin nişancılar eşliğinde dün gece sınırdaki Harapcöz köyüne girdi. Bu köydeki gözetleme kulesine asılan Türk Bayrağı da indirildi, direğin çevresine uzun menzilli kanas silahlı Suriye askerleri yerleştirildi.Zırhlı askeri araçlar ve birliklerin Türkiye sınırına 500 metre kadar yaklaştıkları belirtiliyor.

Haberin Devamı

Ağır silahlarla evlerin çatılarına konuşlanan Suriye askerlerinin Türkiye tarafından görülebildiği söyleniyor. Askeri birlikler Halep'le Türkiye sınırı arasındaki yolda da kontrol noktaları oluşturdu.

Muhalifler, Esad yönetiminin Türkiye'yle lojistik bağlantıyı keserek Halep'te baş gösterebilecek olayları önceden engellemeye çalıştığını söylüyor.

GECE BOYU YIĞINAK YAPILDI

Reuters haber ajansı da bölgede yaşayanlara dayanarak, gece boyu Suriye askerlerinin sınır yakınlarında yığınak yaptıklarını duyurdu. Görgü tanıkları sınıra 500 metre mesafedeki Kibar el Coz bölgesinde çok sayıda zırhlı araç gördüklerini belirtti.

'RASGELE ATEŞ AÇILDI'

Sınıra 15 kilometre mesafedeki Manah köyüne de Suriye askerlerinin baskın düzenlediği ileri sürüldü. Köyde yaşayan bir görgü tanıhı zırhlı araçlardan, bölgeden kaçmaya çalışanların üzerine rastgele ateş edildiğini belirtti.

Haberin Devamı

BİNLERCE KİŞİ TÜRKİYE'YE KAÇIYOR

Reuters ayrıca, binlerce kişinin Türkiye'ye doğru kaçtığını da duyurdu.

TÜRK ASKERİ TEYAKKUZDA

Güveççi sınır karakolunda bulunan Türk askerleri de teyakkuza geçti. Sınır boyunca devriye sayısının arttırıldığı ve Suriye tarafının gece gündüz izlendiği de gelen haberler arasında.

EN AZ 1300 KİŞİ ÖLDÜ

Suriye'deki aylardır süren çatışmalarda şimdiye kadar bin 300'ü aşkın kişi öldü, binlerce kişi de yaralandı. Mart ayında başlayan protestolara müdahale eden güvenlik güçleri binlerce kişiyi de gözaltına aldı.

Suriye'den kaçan muhaliflerin büyük bir kısmı Türkiye sınırını geçerken, bazıları ise Suriye topraklarında kalma isteğiyle sınırın Suriye tarafında kamp kurdular.