Gündem Suriye'ye harekatı 15 Temmuz kahramanı yönetiyor

Suriye'ye harekatı 15 Temmuz kahramanı yönetiyor

Paylaş
Suriye'ye harekatı 15 Temmuz kahramanı yönetiyor

TSK'nın bu sabah Suriye'nin Cerablus bölgesine başlattığı askeri harekatı 15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı darbecilere kaptırmayarak Türkiye'nin kaderini değiştiren Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı yönetiyor

TSK'nın bu sabah saat 04:00 itibariyle Suriye'nin Keklice ve Cerablus bölgesinde yuvalanan IŞİD terör örgütüne yönelik hem havadan hem de karadan başlattığı ve koalisyon hava kuvvetlerinin destek verdiği operasyonu Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı yönetiyor.

BORDO BERELİLER SURİYE'YE GİRDİ
Yapılan bombardımanlar ve karadan ilerleyen özel kuvvetler yani bordo bereliler Suriye'nin Kuzeyine girdi.
Zırhlı kepçeler ile açılan barikatlar sonucu oluşturulan koridordan bölgeye giren bordo berelilerin başında ise Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın olduğu öğrenildi.
Aksakallı komutasındaki bordo bereli özel kuvvetler bölgede mevzi alırken, IŞİD unsurları ile henüz sıcak bir çatışmanın yaşanmadığı öğrenildi.


KAHRAMAN ASTSUBAY HALİS DEMİR'E 'VUR' EMRİNİ O VERMİŞTİ
Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı 15 Temmuz darbe girişi gecesinde koruma astsubayı Ömer Halisdemir'e Özel Kuvvetler Karargahını ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi'yi öldürme görevi vermişti.

Görevi başarıyla yerine getiren Kahraman Astsubay Halisdemir darbeciler tarafından şehit edilmişti. Bu olay darbecilerin Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda kontrolü ele geçirmesini önleyerek Türkiye'nin kaderini değiştirmişti.

Darbe girişimi sırasında tümgeneral olan Zekeriya Aksakallı 28 Temmuz 2016'da yapılan kritik YAŞ toplantısında korgeneralliğe terfi ettirilmişti.