Gündem Suriye'de çatışma, Ceylanpınar'da panik

Suriye'de çatışma, Ceylanpınar'da panik

Paylaş
Suriye'de çatışma, Ceylanpınar'da panik

Suriye topraklarında yaşanan şiddetli çatışmalar bir kez daha sınır bölgesindeki Türk okullarının tatil edilmesine neden oldu. Silah sesleri nedeniyle Ceylanpınar'da büyük panik yaşandı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Haseki kentine bağlı Resulayn ilçesinde, muhalifler ile ordu birlikleri arasında çatışmalar başladı.

Suriye tarafında sabaha karşı başlayan şiddetli çatışmalar devam ederken, güvenlik önlemlerinin artırıldığı Ceylanpınar'da eğitime ara verildi.

İlçenin Türkiye sınırında bulunan ve askeri amaçlı olarak kullanılan gümrük kapısını ele geçirmek isteyen muhaliflerin ani baskınına Suriye ordu birlikleri karşılık verdi. Bunun üzerine muhalifler ile ordu birlikleri arasında şiddetli çatışmalar başladı. Zaman zaman patlama seslerinin de duyulduğu Suriye tarafındaki şiddetli çatışmalar 1 kilometre uzaklıktaki Ceylanpınar'da tedirginliğe yol açtı. Ceylanpınarlı vatandaşlar geceyi diken üzerinde geçirirken, polis araçlarından sık sık dışarı çıkılmaması yönünde uyarı anonsları yapıldı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer8136","8136","201211","8136-3.jpg");


YARALILAR GETİRİLİYOR

Öte yandan şiddetli çatışmaların yaşandığı Suriye'de yaralanan ordu askerleri ile muhalifler sınırı geçerek Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada tedavileri yapılan yaralılardan hayati tehlikesi bulunanlar ise Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edildi.

Sık sık sınır bölgesinden uzak durulması yönünde uyarı anonslarının yapıldığı Ceylanpınar'da, eğitime de 1 günlük ara verildi. Belediye hoparlörlerinden ve polis araçlarından halka, şiddetli çatışmalar nedeniyle 1 gün ara verildiği duyuruldu. İlçede tedirginliğe yol açan şiddetli çatışmaların ardından sınırda güvenlik önlemleri de had safhaya çıkarıldı. Kimsenin yaklaşmasına izin verilmeyen sınır hattında zırhlı araçlar ile önlem alındı.

ARAPLAR VE KÜRTLER YAŞIYOR

Muhaliflerin, Haseki kentinin ilçesi olan Resulayn ilçesini tercih etmelerinin sebebinin ise gümrük kapısı olduğu bildirildi. Ceylanpınar'da ve Resulayn'da karşılıklı olarak bulunan gümrük kapıları, vatandaşların kullanımına kapalı bulunuyor. Askeri amaçlı olarak kullanılan kapılardan, geçmiş yıllarda iki ülke arasındaki sözleşme çerçevesinde dini bayramlarda karşılıklı geçişlere izin veriliyordu. Şiddetli çatışmaların yaşandığı Resulayn'da, Arap ve Kürt nüfusun da birlikte yaşadığı öğrenildi. PKK'yla bağlantısıyla bilinen PYD'nin de etkin olduğu ilçede, çatışmalara ordu birliklerinin yanı sıra Kürt grupların da katılmasının şiddeti artırdığı ileri sürüldü.

DHA

Haberin Devamı