Dünya Suriye'de en kanlı gün: 70 ölü

Suriye'de en kanlı gün: 70 ölü

Paylaş
Suriye'de en kanlı gün: 70 ölü

Suriye'de haftalardır devam eden eylemlerde an kanlı gün yaşandı. Güvenlik güçlerinin göstericilere sert müdahalesi sonucu en az 70 kişinin öldüğü bildiriliyor

Suriye'de gerilim giderek tırmanıyor. Protestocuların talep ettiği gibi olağanüstü halin kaldırılması tansiyonu düşürmeye yetmedi.

Haberin Devamı

Onbinler yine ülkenin dört bir yanında demokrasi ve özgürlük talebiyle sokağa çıktı.

Cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilerde "halk rejimin devrilmesini istiyor" sloganları atıldı. Bazı kentlerde Hafız Esad heykelleri yıkıldı.

Protestocular, ilk kez ortak bir bildiri yayımlayarak Baas Partisi yönetiminin sona erdirilmesi ve demokratik siyasi bir sistem oluşturulması çağrısı yaptı. tüm siyasi tutukluların serbest bırakılması da talep edildi.

Güvenlik güçlerinin protestoculara müdahalesi çok sert oldu. Kalablığı dağıtmak için gözyaşartıcı gaz ve gerçek mermiler kullanıldı. Çok sayıda ölü ve yaralı var.

Başkent Şam, Dera, Hama ve Humus en çok can kaybının yaşandığı kentler oldu.

Altıncı haftasına giren protestoların kuzeydoğudaki Kürt bölgelerinden güneydeki kentlere kadar ülkenin dört bir yanını sarması dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Bir yandan reform adımları atan bir yandan da güç kullanarak protestoların önüne geçmeye çalışan devlet başkanı Beşşar Esad'ın iyice köşeye sıkıştığı yorumları yapılıyor.