Dünya Suriye'de polis ateş açtı: 20 ölü

Suriye'de polis ateş açtı: 20 ölü

Paylaş
Suriye'de polis ateş açtı: 20 ölü

Suriye'nin Dera kentinin Samaniye kasabasında güvenlik güçlerinin protestoculara ateş açması sonucu 20 kişinin öldüğü kaydedildi

El Cezire televizyonunun verdiği habere göre, bir görgü tanığı güvenlik güçlerinin protestoculara rastgele ateş ettiğini belirtti. Bu arada Hama kentinde de hükümet karşıtı gösteri düzenlendiği bildirildi.

Suriye’nin güneyinde gösterilerin düzenlendiği Dera kentinin merkezinden, ağır silah sesleri duyulduğu haberleriyle birlikte protestocuların eski Devlet Başkanı Hafız Esad’ın heykelini ateşe verdiği duyuruldu.

Haberin Devamı

Uluslararası İngiliz haber ajansı Reuters, görgü tanıklarına dayanarak binlerce kişinin toplandığı Dera kentindeki meydanda Esad’ın heykelinin ateşe verildiği kaydetti.

Meydandan ağır silah seslerinin duyulduğu ve kaçışan insanların görüldüğü bildiriliyor.

Görgü tanıkları, polisin kalabalığa ateş açtığını belirtiyor.

ŞAM'DA İKİ PROTESTOCUYU POLİS KURTARDI

Suriye’nin başkenti Şam’da ise Emeviye Camisi’nde yönetimi destekleyen grup ile protestocular karşılaştı. Yönetimi destekleyen grubun içine düşen iki protestocuyu linç edilmekten polis kurtardı.

Başkent Şam’da yönetim yanlısı ve karşıtı gruplar bugün gösteri yapma çağrısında bulunmuşlardı. Cuma namazı öncesinde Emeviye Camisi önünde toplanmaya başlayan yönetim yanlısı grup Suriye bayrakları taşıyarak sloganlar attı. Bu sırada camide namaz kılanların arasına karışan 50 kadar protestocudan ikisi hutbe sırasında yönetim aleyhtarı slogan attı. İmam müdahale ederek protestocuları susturdu ve hutbeyi yarıda bırakarak cuma namazını kıldırmadı.

Haberin Devamı

Bu sırada, cami dışında bulunan grup, camiye girmeye çalışınca caminin kapıları kapatıldı, ancak dışardaki grup kapıları tekrar açarak, cami avlusuna girdi ve protestocularla karşı karşıya geldi. Yönetim yanlısı grup arbede çıkmadan cami avlusundan çıkarıldı, protestoculardan üçü gözaltına alındı. Emeviye Camisi önünde bir süre daha "Allah, Suriye, Beşşar Esad, hepsi bu" şeklinde sloganlar atan grup Hamidiye Çarsı’na doğru yönlendirildi, ancak bu grubun hemen ardından camiden çıkan protestocu grup da çarşıya doğru yürümeye başladı.

Yönetimi destekleyen grubun içine düşen iki protestocuyu polis linç edilmekten kurtardı.

Hamidiye Çarşısı’ndan İçişleri Bakanlığı’nın bulunduğu Merce meydanına kadar arka arkaya yürüyen iki grup arasında Merce meydanında kısa süreli arbede çıktı. Bir protestocunun tartaklandığı gözlendi.

Yönetim yanlısı grup Merce Meydanı’ndan Emeviye Meydanı’na doğru yönlendirildi. Bu meydanda akşam saatlerinde büyük çapta yönetime destek gösterisi yapılması bekleniyor.