Gündem Suriye'den girenlere tazyikli su

Suriye'den girenlere tazyikli su

Paylaş
Suriye'den girenlere tazyikli su

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine 150 metre mesafedeki Suriye topraklarına yönelik bombardımanından kaçarak sınır hattında toplanan Suriyelileri Türk polisi basınçlı suyla dağıttı

Suriye’nin Haseki vilayetine bağlı Rasulayn ilçesine yönelik Suriye ordusunun hava bombardımanın ardından birçok kişi, sınırı geçerek Ceylanpınar’a geldi. Rasulayn bölgesinde 5 günden bu yana aralıklarla devam eden çatışmalarda, ordu birlikleri sabah saatlerinde muhaliflerin kullandığı sınıra çok yakın mesafedeki bir fabrikayı hedef aldı.

>> ŞAM YÖNETİMİ DE BOMBA YAĞDIRDI

Ölen ve yaralananların olduğu patlamanın ardından bölgede yaşayan aralarında kadın, çocuk, yaşlı ve hastaların olduğu siviller Türkiye sınırına doğru kaçmaya başladı.

Sınıra gelen sığınmacılar, Ceylanpınar’a geçti. Bu arada patlamanın ardından güvenlik güçleri, Türkiye’nin Suriye sınırındaki önlemleri artırdı.

NEDEN SU SIKILDIĞI BELİRTİLMEDİ


Fransız Basın Ajansı'nın (AFP) dünyaya servis ettiği bir fotoğrafta, Çevik Kuvvet'e ait bir TOMA aracın, Suriye'den Türkiye'ye giriş yapan kadınlı erkekli bir grubun üzerine basınçlı su sıktığı görüldü. Fotoğraf altındaki bilgi notunda, Türk polisinin neden su sıktığı anlatılmazken, 'sınırı geçen Suriyelileri dağıtmak için' polisin bu yola başvurduğu belirtildi.

TAŞKINLIK MI YAPTILAR?


Normal şartlarda Suriye'den kaçıp Türkiye'ye kaçanlara büyük bir özveriyle kucak açılıyor. Bu olayda ise, üzerlerine su sıkan Suriyelilerin bir taşkınlık mı yapmaya çalıştığı yönünde de bilgi bulunmuyor.

POSTA İNTERNET