Gündem Suriye'den Kocaeli'ye 20.5 ton!

Suriye'den Kocaeli'ye 20.5 ton!

Paylaş
Suriye'den Kocaeli'ye 20.5 ton!

Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, bir depoda Suriye'den yurda kaçak olarak sokulduğu anlaşılan tonlarca ağırlıkta top mermisi kovanı ile çeşitli silahlara ait mühimmat hurdaları ele geçirdi

Hurdaların boşaltılmaya götürüldüğü depoda yapılan aramada ise, aralarında değişik çap ve ebatta tonlarca ağırlığında Suriye savaşında kullanıldığı anlaşılan tank ve top mermisi kovanı ile uzun namlulu silah mermisi kovanı, Arapça ibareler bulunan su sayaçlarının bulunduğu hurda bakır ele geçirildi.

Haberin Devamı

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne ulaşan ihbarın ardından Kartepe ilçesi sınırlarında TEM üzerinde bir dinlenme tesisinde durdurulan TIR’ın dorsesinde Suriye’den kaçak yollarla yurda sokulduğu düşünülen 17 bin 850 kilo hurda bakır bulundu. Hurdalara ve TIR’a el konuldu.

SAVAŞ MÜHİMMATI HURDALARI

Gümrük Muhafaza ekipleri daha sonra bu TIR’ın gideceği depoyu da bularak burada arama yaptı. Depoda, Suriye’den kaçak yollarla yurda sokulduğu düşünülen 20 bin 500 kilo, üzerlerinde yabancı yazı ve ibarelerin bulunduğu değişik çap ve ebatta çok sayıda tank ve top mermisi kovanı ile uzun namlulu silah mermisi kovanı, Arapça ibareler yazılı su sayaçlarının da bulunduğu hurda bakır ele geçirildi.

Haberin Devamı

Gümrük yetkilileri bu malzemelere de el koyarken, 5 şüpheli hakkında Cumhuriyet savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

DHA